De oliebollenkoerier

Zijn jullie ook al bezig met de voorbereidingen voor oudjaar? Waar de beste oliebollenkraam staat dit jaar? Wie verkoopt de lekkerste oliebollen bij jou in de buurt? En rijd je daar speciaal voor om, of haal je ze net zo lief bij de plaatselijke bakker? Of misschien bak je ze wel zelf? Geen tijd? Denk dan eens aan de oliebollenkoerier!

Oliebollen met oudjaar

Ik eet eigenlijk alleen oliebollen met oudjaar, verder niet. Ik vind ze namelijk best wel vet. In een oliebol zitten gemiddeld zo’n 200 calorieën, 4,9 gram eiwit, 32 gram koolhydraten en 5,7 gram vet. Best fors dus, qua voedingswaarde. Daarom kun je er beter niet teveel van eten. Naast het feit dat je dan al snel veel teveel calorieën binnen krijgt, zijn ze soms zo vet dat het niet lekker valt. Zeker niet als je op zo’n dag nog meer ongezonde dingen eet.

Oliebollen zijn traditie

Het hoort er wel echt bij vind ik, zo’n oliebol. Of een appelbeignet. Echt een Hollandse traditie. Zonder oliebollen geen oudjaar toch? Ik rijd er meestal niet voor om, maar ik kies wel voor een plek waar de oliebollen lekker zijn. Of ik maak ze zelf. Ik schreef al een artikel met een recept voor glutenvrije oliebollen trouwens. Handig als je iemand over de vloer krijgt die glutenvrij eet. Ze zijn ook gewoon lekker als je niet glutenvrij eet. Dus hoef je geen dubbel beslag te maken.

De Oliebollenkoerier

Gelukkig hebben wij hier in Den Haag en Rijswijk ook plekken waar heel aardige oliebollen te koop zijn. Mocht jij nu niet in de omstandigheid zijn dat je in de buurt kunt slagen voor verse oliebollen of appelbeignets, dan kan ik je de oliebollenkoerier aanraden. Zij leveren in heel Nederland, als je voor 15.00 uur bestelt word je bestelling de volgende dag vers geleverd! Dus: geen tijd, geen zin of geen kraam in de buurt? Bestel je oliebollen bij de oliebollenkoerier. Dan heb je op tijd verse oliebollen in huis, zonder dat je er zelf nog de deur voor uit hoeft. Ideaal!

 

Vorig artikelWollig de winter door met PUCK Unlimited
Volgend artikelBeloningssytemen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in