Yoga thuis én met je kinderen!

De boomcobra Je ziet het veel om je heen: vriendinnen die aan yoga doen. Maar waar halen ze toch die tijd vandaan? Je hoeft niet op stap te gaan om yoga te doen, je kunt het zelfs met je kinderen doen!

Ik dacht altijd dat yoga zweverig was en niets voor mij. Maar na slechts één les was ik helemaal om. Wat een ontspannende, maar tegelijkertijd intensieve les. Je krijgt er kracht van én je wordt er leniger door. Inmiddels heb ik me aangesloten bij een yogaschool en probeer ik dit sowieso twee keer in de week te doen.

Nu schiet de tijd er nog wel eens bij in en doe ik het ook thuis. Een paar keer de zonnegroet of een wat intensievere les. Maar wat ik nu heb gevonden is echt een uitkomst voor alle moeders. Een boek waarin allerlei leuke oefeningen staan beschreven om met je kind samen yoga te doen!

Leen Demeulenaere (orthopedagoge en yogadocente) en Laura van Bouchout (journalist) schreven samen Nelsons Yogaboek. Eerder verscheen al Nelsons Acrobatenboek. In het boek staan 24 yogaspelletjes voor kleine en grote avonturiers. Met hoofdstukken als ‘Piratenbaai’ en ‘Drakenkoppen hakken’ is yoga ook nog eens heel stoer om te doen. Helemaal leuk vind ik het hoofdstuk ‘De Vlucht’ waarin je echt heel mooi samenwerkt met je kind. De kinderen zien vooral de gezellige tekeningen en papa en mama krijgen praktische uitleg mee.

Nelsons yogabook binnenkant

Ben je nog niet om? Dit zijn de tien redenen (er zijn er nog veel meer) waarom yoga goed voor je is:

  1. Vermindert stress. Door de ontspannende werking daalt het stresshormoon cortisol.
  2. Verlaging van de bloeddruk en hartritme.
  3. Een verbeterde spijsvertering.
  4. Pijnverlichting door bepaalde asanas (houdingen).
  5. Je wordt leninger!
  6. Gewichtsverlies door calorieverbranding en stressvermindering. Daarnaast eten ware yogi’s heel gezond.
  7. Verbeterde ademhaling. Je leert trager en dieper ademhalen.
  8. Kracht! Je innerlijke kracht neemt toe. Iedere spier in je lichaam gebruik je.
  9. Focus op het hier en nu. Niet morgen of over een paar jaar. Leef in het nu. Zorg voor een goede balans tussen lichaam en geest.
  10. Innerlijke rust. Je kunt wat spiritueler in het leven komen te staan en je vindt dit niet eens erg.

Bestel het boek Nelsons Yogabook oa bij bol.com.

Krab

 

Vorig artikel1000 leuke dingen om te doen in Nederland
Volgend artikelDraadzaken voor de hipste plantendecoraties
Barbara Schriek
De passie van Barbara Schriek is schrijven. Zij schrijft voor Hip & Hot over uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast fotografeert ze. Ze is afgestudeerd aan de School voor Journalistiek, volgt daarnaast workshops, lezingen en masterclasses en schrijft verhalen. Meer informatie over Barbara vind je op haar website Writing Artist.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in