Zeeuwse bolus

Ik ben een weekendje bij mijn ouders in Zeeland. Vaste prik is dan het eten van bolussen. Een echte Zeeuwse lekkernij, heerlijk! Vanmorgen zijn opa en oma met onze dochter naar Brasser’s Korenmolen in Biggekerke geweest. Een leuk uitstapje, dat sowieso, maar helemaal te gek omdat ze er ambachtelijke meel- en bakproducten verkopen. Bovendien leerde mijn dochtertje Sterre dat krentebollen en bolussen niet gemaakt worden van meel uit de winkel, maar van graan dat eerst gemalen wordt in de molen (vroeger dan, want tegenwoordig gebeurt dit natuurlijk veelal in de fabriek) Mijn ouders verrasten ons bij thuiskomst met een setje bolusmeel. Zo kan ik straks bij thuiskomst met dochterlief heuse Zeeuwse bolussen in de Randstad bakken. Ik kijk er nu al naar uit!

Vorig artikelBy Kris
Volgend artikelMijn armbandje
Judith van Wijk
Vrouw, 43, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here