Zelf gezonde (en lekkere) ijsjes maken!

aardbei ijs zelfgemaaktEen van de favoriete snacks van kinderen tijdens de zomer zijn ijsjes. Je kunt ze in de winkel kopen of bij de snackbar, maar leuker is het om ze zelf te maken. En nog gezond ook!

Er staat een bepaalde hoeveelheid aan suiker. Maar als je nu aardbeien koopt, heb je nu minder en misschien zelfs helemaal geen suiker nodig. Het is niet moeilijk om te maken en het duurt ook niet lang. IJsvormen zijn te koop in allerlei vormen en maten. Ik kocht bij de Blokker parapluutjes (€ 1,99). Maar je kunt ook plastic koffiebekertjes gebruiken, dek ze af met plastic en zet er een lepeltje of een stokje in.

ingredienten ijs

Nodig

  • 250 gram fruit, zoals aardbeien
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram suiker
  • 75 ml water

Bereiden
Maak het fruit schoon en pureer het met een vork, staafmixer of in een blender. Voeg daar het citroensap toe. Doe het water en de suiker in een steelpannetje. Zorg dat het suiker smelt, maar laat het niet koken. Meng dit suikerwater ook door de vruchtenpuree.

Vul de ijsvormen, dek ze af en zet ze in de vriezer. Het duurt ongeveer 4 tot 8 uur voor het een echt ijsje is.

aardbeien ijsjes

Eet smakelijk!

Ook lekker: zelf milkshakes maken. Twee bollen vanille-ijs, een beetje melk en een heel klein beetje 7-up, in de blender, rietje er in en klaar!

ijsjes

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here