Zelfmaakijsjes, maar dan anders

ijsjes in emmersHet is er niet echt weer voor hè, voor ijsjes. Toch vragen mijn kinderen er regelmatig om. Zal wel een souveniertje zijn van de vakantie, waar ze iedere dag een ijsje kregen. Op vakantie hebben we niet al te gezond gegeten, dat geef ik toe. Dus thuis gaan we over op gezonde ijsjes. Fruit-ijsjes dus. Van vers fruit. Zelfgemaakt. Vinden ze nog leuk ook. En dààr is het dan wel weer voor, om samen te kokkerellen. Ik ontving een setje Zipzicles van All4Kitchen om uit te testen. Gisteren gingen we daarmee aan de slag.

Zipzicles zijn de alom bekende doorzichtige, plastic zakjes. Je hebt ze kant en klaar ook in de supermarkt, dan hoef je ze alleen maar in te vriezen, maar deze vul je zelf. Wij maakten 2 verschillende soorten. Eerst een versie voor Yuren, die helaas alleen maar peer lus. Dus dat werden verse perenijsjes. Daarna voor de meisjes een combinatie met banaan en pruim. Klein beetje Dubbelfris erdoor om het te zoeten en wat vloeibaarder te maken, met de staafmixer pureren en invriezen maar. Het ging allemaal supermakkelijk. Het zakje sluit met een plastic randje. Na een uurtje of zes invriezen waren de ijsjes klaar. Na het avondeten kon er dus direct gesmuld worden. Het ijsje onderop even verwarmen met je handen, omhoog duwen en… yummie!

zipzicles

Wij vinden de Zipzicles een aanrader. Ze zijn handig in het gebruik, eventueel herbruikbaar (omspoelen ging wat lastig, maar het lukte) en heel vriendelijk geprijsd. Je vult ze met de lekkerste combinaties en doordat ze niet te groot zijn, kun je een hele voorraad in je vriezer kwijt. Zo heb je altijd een gezond ijsje voor de pak!

kindjes eten ijsjes

 

Vorig artikelDIY pennenbak
Volgend artikelEen leren shopper uit Italië is helemaal hip!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in