Zo creëer je een tafel met een eigen ziel

Wij zijn in het gelukkige bezit van een woonkeuken. Heerlijk open, gezellig en natuurlijk met een mooie houten tafel als hart, als middelpunt. Aan die tafel wordt gegeten, worden spelletjes gedaan, felle discussies gevoerd en Quint speelt en tekent erop. De tafel is al een tijdje in gebruik en inmiddels flink beschadigd. Heel jammer! Zeker als ik een tijd terug had geweten van Tafelziel. Dat is een 2mm dik soepel en transparant materiaal dat precies op de maat van je tafel gesneden wordt. Het is zeer geschikt voor gebruik op houten tafels, gemakkelijk schoon te maken met glassex en als er restjes lijm of plakband achterblijven, verwijder je dat gemakkelijk met sticker verwijderaar.

Gezien de staat van mijn tafel is bescherming niet echt van toegevoegde waarde, maar naast praktisch is Tafelziel ook heel decoratief. Je kunt er namelijk van alles onder leggen en je creëert zo een tafel met een eigen ziel. En nu Quint zijn 7e verjaardag steeds dichterbij komt, vond ik het uitgelezen moment om Tafelziel eens te proberen.

En? Wat vind ik er van?
Het Tafelziel wordt geleverd als een grote, zware rol. Het is een stuk zwaarder dan ik had gedacht, maar natuurlijk wel logisch, dat gewicht. Zo blijft het ook goed op je tafel liggen. Samen met Quint ging ik aan de slag om verschillende zeven’s te tekenen, te kleuren en te knippen. Dat was een heel leuk klusje om samen te doen.

Tafelziel2

Na het kleuren hebben we de bijbestelde decoraties over de tafel verdeeld en ook kregen onze geknutselde zevens een plekje. Ook trouwens heel leuk om wat oude (baby)foto’s er weer bij te pakken. De ‘aaah’s’ en ‘ooow’s’ waren dan ook niet van de lucht. Het kleed rol je vervolgens uit over de tafel (wel even ‘tegen de draad in’ merkte ik, dat werkte beter). Het valt heel mooi over de tafel, past precies en blijft goed liggen.

tafelziel

Je creëert met Tafelziel een hele persoonlijke tafel, of het nu is voor een verjaardag, voor kerst of voor moederdag, zo goed als alles kan onder het dikke Tafelziel worden gelegd. Heb je wat inspiratie nodig? Kijk dan op de inspiratiepagina op de website.

 

Vorig artikelEerste hulp bij Oooeps momentjes
Volgend artikelMet de mindfulness box word jij ook zen
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

2 REACTIES

  1. Ik heb al jaren zo’n zeil op mijn tafels. Toen gewoon bij een Turks winkeltje gekocht. Echt top!! Helemaal met een zoontje die regelmatig alles ondersmeert/tekent/plakt/omgooit…

  2. Oh, mega! Ik zoek al een tijdje achter zoiets! Momenteel een rood-met-witte bolletjes-zeil van de Action. Best tevreden van, maar denk dat het ding geen lang leven beschoren is. En zo’n doorschijnend is veel leuker voor de kids hun creatieve uitspattingen onder te leggen! 🙂
    Thanks voor de tip! ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in