Nieuwe eetkamer stoelen

Ik kondigde het vorige week al aan op facebook: ik wilde nieuwe stoelen. De stoelen die we hadden, donkerbruin, waren echt niet meer van deze tijd. Ik had ze al sinds 2003, 14 jaar dus! Tijd voor nieuwe eetkamer stoelen, maar welke? We hadden niet een heel ruim budget. In dit huis willen we uiteindelijk een tafel van 3 meter, zodat we er met 10 mensen omheen kunnen zitten zonder dat we de kamer hoeven te verbouwen. Een heleboel dus om rekening mee te houden!

Nieuwe eetkamer stoelen, waar let je op?

Ik besloot goed na te denken over mijn keuze. Er waren namelijk een heleboel dingen om af te wegen. Zo konden de stoelen niet te breed zijn, want we willen er 5 aan elke kant kunnen zetten. Dat moet dan wel passen. Ook wilden we niet te dure stoelen. Enerzijds omdat we nog ontzettend veel wensen hebben, en dit wel in het budget moesten passen, anderzijds omdat de kinderen nog klein zijn en veel knoeien. Dat is op goedkope stoelen toch wat minder erg. Op facebook kwamen er nog andere tips. Zo was een van de stoelen die op mijn keuzelijstje stond kennelijk niet zo veilig voor kleintjes. Hij kan omkiepen. Dus die streepte ik al af. De kuipstoel viel voor ons af, omdat we toch liever iets met stof wilden. Dat voelt warmer. Dus werd het een keuze tussen verschillende stoelpoten.

Wat kozen we?

De oplettende lezer heeft onze keuze misschien al gezien op Instagram. Daar publiceerde ik al wat foto’s met de nieuwe stoelen. Uiteindelijk lieten we namelijk de versie met de ijzeren pootjes afvallen. Dat was meer een keuze op gevoel, dan een praktische. Het hout komt wat warmer over en dat vinden we allebei wel fijn in een huis met witte muren en een witte vloer. Het is dus de lookalike Hay stoel (nr 3) geworden! Maar dan wel voor een hele fijne prijs, slechts €39,00 per stoel en dan ook nog eens in de aanbieding. Missie geslaagd!

Zo is het geworden

De stoelen staan prachtig rondom de grijze Ikea tafel. Deze tafel is niet het juiste formaat, maar dat komt nog. De zoektocht naar de prefecte eettafel is in volle gang. Ik ben ontzettend blij met de stoelen. Door de grijze kleur zijn ze neutraal. Met een gekleurd kussentje of plaid kun je er een sfeervol geheel van maken. Bovendien zitten ze heel lekker! De kinderen kunnen er ook goed op zitten. We hebben nu nog een paar extra stoelen, omdat niet alles om deze eettafel heen past. Dat geeft niks, want de kinderen hebben getest of ze ook goed te gebruiken zijn bij het bouwen van hutten. Ze zijn goedgekeurd!

Bureaustoel

Voor Sterre bestelden we dezelfde stoel in het roze mee. Zij heeft in haar kamertje roze behang en een mooi wit bureau. Een echte bureaustoel vind ik vaak niet mooi, dus deze paste perfect. Ze is er heel blij mee en zit sinds haar bureau en fijne stoel regelmatig op haar kamertje te kleuren of werken.

Online bestellen

We hebben de stoelen online besteld bij Kwantum, ideaal. Je kunt kiezen of je ze thuis wilt laten afleveren of je kunt ze bij een winkel ophalen. Wij hebben voor het laatste gekozen, om de verzendkosten te besparen. De stoelen pasten prima in de auto.

Wat vinden jullie ervan?

Vorig artikel10 x inspiratie voor uitgesproken horloges
Volgend artikelTrends voor in de vaas
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in