Zo leer je kinderen groente eten

ik leer groente eten printableEerder schreef ik al een blogpost over dit geweldig leuke en bovendien handige bord, waarmee kinderen sneller hun eten op eten. Ik merk wel, dat ze dan vooral voor de beloning gaan, en minder snel beseffen dat sommige groenten best wel lekker zijn. Daarom heeft Susan voor ons een leuke printable gemaakt om je kinderen diverse soorten groente te leren eten. Ook de minder bekende groenten.

Uitgangspunt hierbij is dat uit onderzoek blijkt, dat kinderen pas na 10 keer eten aan de smaak gewend zijn. De kans dat ze iets nieuws lekker vinden is daardoor relatief klein. Vaak willen ze het na 1 ervaring niet meer proberen, dus maak je nooit die 10 keer vol. Daarom hebben we daar rekening mee gehouden bij deze gratis printable om je kind groente te leren eten.

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat je de pdf uitprint en ophangt ergens bij de eettafel. Schrijf de naam van je kind er op en leg er een groen en rood potlood bij. Elke dag kook je iets met groente en je kind proeft minimaal 1 hap. Daarna mag met een groen potlood een bolletje gekleurd worden als je kind de groente lekker vindt. En het met het rode potlood mag het worden ingekleurd als je kind de groente heel vies vindt. Er kunnen in totaal 10 bolletjes per groentesoort worden gekleurd. Misschien gaat je kind na verloop van tijd de groente wel lekkerder vinden. Het stimuleert in elk geval om een groente 10 keer te proberen. Zo kun je je kind leren om groente te eten. Eventueel kun je er een beloning aan koppelen, maar dat hoeft niet.

Hier ben ik er pas net mee begonnen, maar ze vinden het wel erg leuk om te doen. Vooral Sterre en Lenthe zijn fanatiek. Yuren vindt het nog wel moeilijk om te kiezen om iets toch te proeven. Gelukkig trekken zijn zussen hem wel mee in het spel, doordat zij fanatiek zijn, laat hij zich toch overhalen.

Meedoen? Download de printable-groente, hang ‘m op en laat weten bij de reacties hoe het bevalt!

ik leer groente eten lenthe

Vorig artikelNog niet toe aan kinderen? Hier 5 handige tips!
Volgend artikelDe trends op het gebied van trouwmode
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Rauwkost wordt hier gelukkig altijd al vol enthousiasme gegeten (alles eigenlijk, ook bleekselderij en zo), maar warme groenten zijn al jaren lastig (terwijl ze het eerst wel aten). De jongste (6) proeft vaak wel vanalles maar nu probeert ook de oudste (8) zowaar ineens weer broccoli. Ook bieten willen ze proeven (die koop ik eigenlijk nooit) en ze zijn van plan een lijstje te maken met dingen die er niet op staan zoals bleekselderij, bimi, radijs, spruitjes… En de paprika moet eigenlijk in 3 kleuren want er zijn 2 kleuren favoriet en eentje niet zo lekker. 😉 Ze zijn er in elk geval vrolijk (extra) door aan het proeven en kleuren geslagen en dat had ik niet verwacht. Leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in