Kidsweek, de krant voor kinderen van 7-12 jaar

kidweek lezenKennen jullie Kidsweek al? Dit is een krant voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Elke donderdag valt ie in de bus; alleen als je lid bent natuurlijk. Het leuke van Kidsweek is, dat het een èchte krant is. Kidsweek schrijft over het nieuws uit binnen- en buitenland, maar dan wel op een dusdanige manier dat het voor kinderen begrijpelijk is om te lezen. Naast het nieuws zijn er ook andere rubrieken zoals dierennieuws, raar-maar-waar-nieuws, puzzels en moppen.

Lees ook: Gratis printbare kalender voor 2023

Kidsweek stimuleert tot lezen

Wat ik leuk vind aan Kidsweek is dat het kinderen niet alleen helpt het actuele nieuws te begrijpen, maar dat het ze ook stimuleert om vaker te lezen (in plaats van een scherm te pakken). De berichten in deze kinderkrant zijn afwisselend: er zijn korte en lange teksten, zware en luchtige onderwerpen en de kinderen vinden er zelfs moppen, puzzels en strips in. Hierdoor is het voor elk kind geschikt, of het nu goed of wat minder goed kan lezen. We weten allemaal dat de kwaliteit van het lezen bij kinderen de laatste jaren enorm achteruit is gegaan. Daarom zoeken we naar mogelijkheden om het leesplezier bij kinderen te vergroten en een abonnement op Kidsweek is één van die manieren waar ik erg blij van wordt.

Waarom is lezen zo belangrijk voor kinderen?

Veel ouders weten het niet, maar veel lezen is ontzettend belangrijk voor kinderen. Door te lezen vergroten ze hun woordenschat, leren ze nieuwe dingen, kunnen ze informatie vinden over onderwerpen die ze interesseren en wordt het leesbegrip en de fantasie gestimuleerd. Rekenen en begrijpend lezen zijn de beste voorspellers voor het verloop van de middelbare school. Als je kind nu dus veel leeskilometers maakt en naast leesboeken zich ook verdiept in nieuwsberichten, zal het begrijpend lezen op school ook steeds beter gaan. Bovendien zitten ze dan eens een poosje niet achter een scherm, zoals tegenwoordig steeds meer gangbaar wordt als kinderen uit school komen. 

Moeilijke onderwerpen bespreken

Het is een illusie om te denken dat kinderen geen nare en moeilijke onderwerpen meekrijgen op school en in het nieuws, bijvoorbeeld over de oorlog in Oekraïne of de protesten in Iran. Kidsweek bespreekt deze onderwerpen dus ook in de kinderkrant, maar juist op een begrijpelijke manier. Dit maakt het direct makkelijker om zulke onderwerpen ook thuis te bespreken. Handig dus om de krant zelf ook even door te bladeren, zodat je als ouder weet wat er in staat. Zo kan dit onderwerp van gesprek zijn bijvoorbeeld na het avondeten. Door aan tafel met elkaar hierover te praten, leert iedereen. Wij doen dit zelf vaak en dat zijn regelmatig waardevolle gesprekken waar ieder op zijn eigen niveau en manier aan kan deelnemen. 

Neem een goedkoop abonnement op de kidsweek

Website van Kidsweek

Kidsweek is trouwens niet alleen een krant waar je als kind een abonnement op kunt nemen, er is ook een website. Hier kunnen kinderen nog meer achtergronden van het nieuws vinden en staan soms ook interviews met kinderen die het nieuws zelf meemaken, zoals bijvoorbeeld een kind dat in Oekraïne woont. Ook ouders kunnen er meer informatie vinden, bijvoorbeeld over hoe je bepaalde onderwerpen thuis kunt bespreken of wat er op dit moment speelt bij kinderen. 

Onze ervaring met Kidsweek

Hier thuis zijn we allemaal heel enthousiast over Kidsweek.  Ik heb 1 abonnement en daar lezen zowel Fee als Lenthe en soms ook Yuren in. Sommige kinderen krijgen wel eens een exemplaar van school mee naar huis, maar na deze eenmalig te lezen verdwijnt ie vaak weer in de papierbak. Ouders realiseren zich niet altijd hoe waardevol het is om je kind een abonnement op Kidsweek te geven. Het is echt belangrijk voor kinderen om meer te lezen! Niet alleen boeken, maar ook het nieuws via deze kinderkrant. Kidsweek is daarvoor dus ideaal. Even een uurtje zonder scherm, het nieuws consumeren op een begrijpelijke manier èn je lees en leesbegripskills verbeteren. Daarna er samen over praten maakt dat het nog meer gaat leven. Kidsweek is trouwens geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar!

Kortingsactie met gratis boek!

Aanbieding abonnement op Kidsweek€19,50 voor 3 maanden (dat is maar 1.50 per week). En dan krijg je ook nog gratis de verhalenbundel Een krokodil in het bad! erbij. Dit boek bevat superspannend en hilarische avonturen in en om de natuur van diverse auteurs onder wie Paul van Loon, Selma Noort, Harmen van Straaten, Maren Stoffels, Ilona de Lange, Pim Lammers en vele anderen.

KLIK HIER OM LID TE WORDEN!

kidsweek fans

Vorig artikelWandelen naar Mørkgonga in Noorwegen
Volgend artikelLand van Bartje in Ees, ervaring, omgeving en foto’s
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in