Vintage herfst trend

Vintage herfst trendDe interieur trend voor deze herfst is vintage. Veel vintage meubels en accessoires hebben namelijk echte herfstkleuren, waardoor dit een perfecte match is met het naseizoen. Denk aan bruintinten, okergeel, oranje en goud. Groot voordeel van deze trend is dat het je hiervoor goed kunt slapen bij kringloopwinkels of misschien zelfs wel bij je oma op zolder? Combineer oud design met nieuwe items en het wordt zelfs eclectisch. Hipper kan bijna niet toch? Doe je mee met deze vintage herfst trend?

Lees ook: Creëer een rustgevende sfeer met voldoende opbergruimte in de slaapkamer

Vintage herfst trend

Om de vintage herfst trend compleet te maken, kun je naast meubels en accessoires in kleurrijke herfsttinten ook je muur verven. Dat lijkt altijd veel werk, maar dat heb je dus in een middagje gedaan. Wanneer je slechts 1 muur schildert, heb je direct een totaal andere look in huis. Zelf heb ik daarnaast een wissellijst waar ik vaak mooie herfstfoto’s in hang. Op dit moment zit er een vakantiefoto in van een mooi oud straatje op het eiland Procida, maar binnenkort komt er een foto in van een vliegenzwam. Voor mij een symbool voor de herfst. Als je die ziet, is het najaar echt begonnen. Denk aan warme chocolademelk, terwijl je je met en dekentje op de bank nestelt en de wind rondom het huis giert? Stiemen ook wel weer zin in. Juist daarom heb ik ook zin om mijn huis weer een nieuwe look & feel te geven, passend bij het seizoen. 

Vintage herfst trend okergele stoel

Vintage accessoires

Als je een muur in een mooie herfsttint geschilderd hebt en een toffe foto in je wissellijst hebt gedaan die de herfst symboliseert, hoef je alleen nog wat accessoires neer te zetten. Ik heb dus serieus voor ieder seizoen mooie design items in de kast liggen. Ik hou ervan om met de seizoenen mee te lezen. Dus eind september komen de herfstkussentjes, mijn bruine wollen plaid, de oranje kaarsen en andere accessoires weer tevoorschijn. Het zomerspul gaat dan weer in de kast boven, dat komt pas in juni weer beneden. Ieder seizoen mag ik van mezelf ook één mooi nieuw meubelstuk of één accessoire van dat seizoen bijkopen. Dat kunnen bijvoorbeeld vintage lampen zijn of een mooie kandelaar.

Antiek of retro?

De vintage woontrend blijft dus populair. Of je nu kiest voor antieke meubelstukken of retro decoracties, de kleuren passen over het algemeen heel goed bij de herfst. En in het voorjaar combineer je ze gewoon weer met pasteltinten. Zo voorzie je in een handomdraai je interieur van een compleet nieuwe uitstraling. Alsof je in een nieuw huis woont. Bijkomend voordeel vind ik altijd dat ik meteen weer even met de bezem door al mijn spullen ga. Je verzamelt immers zo veel! Lekker opruimen helpt ook om met een leeg hoofd aan het nieuwe seizoen te beginnen. Het mixen van oude en nieuwe elementen geeft een unieke uitstraling aan je huis en zal menig bezoeker doen opkijken als je visite krijgt. Hoe leuk is dat? 

vintage lampen pillen

Vorig artikelCreëer een rustgevende sfeer met voldoende opbergruimte in de slaapkamer
Volgend artikelE-bike vs. gewone fiets: welke kies jij?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in