Zo wordt je babyshower een succes!

Zo wordt je babyshower een succes!Wil je een babyshower organiseren voor een familielid of vriendin, dan hebben wij tien tips voor je om daar een groot succes van te maken. De tijd dat een babyshower alleen voor vrouwen was, is allang voorbij. Bovendien wordt niet alleen meer de eerste zwangerschap gevierd, maar ook een tweede. Of zoals bij mij… ik kreeg een geweldige babyshower van mijn beste vriendin voor de komst van mijn derde kindje.

Lees ook: Poeba, voor gender reveal party versiering en geboortefeesten

Ook voor de aanstaande papa

Een babyshower is ontstaan in Noord-Amerika. Een babyshower is bedoeld om ervaringen en kennis uit te wisselen over het aanstaande moederschap. Hierbij krijgt de zwangere vrouw cadeautjes van de genodigden. Een traditionele babyshower is alleen voor vrouwen, niet voor familieleden en mannen, maar steeds meer wordt ook de papa klaargestoomd voor zijn nieuwe rol als papa.

baby_shower1

Tip 1: Uitnodigingen

Het allerleukste is degene voor wie je de babyshower organiseert te verrassen en niets te laten merken van de voorbereidingen. Verzamel dus ook ongemerkt de adressen van de genodigden. Probeer stiekem te achterhalen wie zij graag zou willen zien op haar feestje. Stuur vervolgens een leuke uitnodiging. Dit kan natuurlijk per mail, maar ik vond het echt heel leuk dat mijn vriendin ervoor koos om een persoonlijke zelfgemaakte kaart per post te versturen. Ondanks dat een babyshower is bedoeld als een verrassing voor de aanstaande moeder is het soms praktischer als ze het tijdens de voorbereiding al te weten komt. Ook dat maakt niet uit. Houd er ook rekening mee dat niet iedereen weet wat een babyshower is en leg een beetje uit wat de bedoeling is.

Tip 2: De datum

Er is geen vaste regel voor wanneer een babyshower wordt gehouden. Het handigste moment is echter denk ik het begin van het derde trimester, uiterlijk de 7e maand. De aanstaande moeder kan haar buik showen, maar is lichamelijk nog redelijk onbeperkt en er blijft voldoende tijd over om de babyuitzet verder aan te vullen.

Tip 3: Een kleine bijdrage of gezamenlijk cadeau

Je kan iedereen om een kleine bijdrage in de kosten vragen voor de aankleding en de cadeaus. Ook is het natuurlijk gezellig om gezamenlijk een cadeau te bepalen, zoals een fotoshoot of mama-massage.

Tip 4: Cadeaulijst

Is het niet de eerste zwangerschap, laat dan de zwangere eventueel een cadeaulijstje opstellen. Bij mijn babyshower werd mij gevraagd online een cadeaulijst aan te maken. Dat was iets praktischer omdat we al heel veel babyspulletjes hebben van de eerste twee kindjes. Zo voorkom je een kast vol kleding in maat 50, accessoires in de verkeerde kleur, een mand vol knuffels en goedbedoelde artikelen waar de ouders helemaal niet op zitten te wachten. Heel gemakkelijk werkt kadolijst.nl. Op deze website maak je een lijstje aan, voeg daar vervolgens je cadeauwensen aan toe (met foto en weblink) en gasten strepen af wat ze gekocht hebben zodat een cadeautje niet dubbel gegeven wordt.

Tip 5: Thema’s en decoratie

Is het niet bekend of de aanstaande papa en mama een jongen of een meisje verwachten? Verzin dan zelf een ander leuk thema. Of bestel bij babyshowermoment.nl een uniek thema-pakket zoals Diva Mom, Fun Mom of Lovely Mom.

Zara Home heeft momenteel een ontzettend leuk ‘Babyshower lookbook’ online staan. Het kleurthema hierin is wit met lichtgrijs/zilver. Bekijk het lookbook hier.

Zo wordt je babyshower een succes Zara home

En kijk ook even op Pinterest. Daar zijn veel leuke decoratievoorbeelden te vinden. Het hoeft allemaal niet duur te zijn. Versier een leuke vaas met een strik in de kleur van het thema en haal slingers, vlaggetjes, ballonnen en ga zo maar door bij winkels als Action, Xenos, etc.

Tip 6: Babyshowerspelletjes

Op een traditionele babyshower ontbreken de speciale spelletjes uiteraard niet. Plan een paar activiteiten, maar zeker niet meer dan drie. Wederom, online zijn heel veel ideeën te vinden. Te vel om hier op te noemen. Dus je hoeft niet perse babyvoeding te proeven of luiers te ruiken en te verschonen. Maak de spelletjes niet te gek, een stoelendans of potje Twister gaat niet zo makkelijk met een dikke buik! Op mijn feestje hebben we bijvoorbeeld een mobiel voor boven het bedje geknutseld met origami-vlinders en -bloemen. Verder hebben mijn vriendinnen de naam, gewicht en geboortedatum proberen te raden. En bij mijn vorige babyshower hebben we rompertjes versierd met textielstiften. Je kan eventueel een ‘winnaar’ kiezen en deze persoon krijgt dan een kleine verrassing.

Tip 7: Maak foto’s!

Maak foto’s en plak deze in een mooi fotoboek. Babyshowermoment.nl heeft een vriendinnenboekje waarin iedereen iets schrijft over zichzelf, over jullie band/relatie en raadt wat de naam wordt van het wondertje.

Tip 8: Onthulling van het geslacht?

Soms vragen de aanstaande ouders om het geslacht van de baby te onthullen tijdens de babyshower. De ouders vragen dan de echoscopist een briefje met het geslacht in een envelop te stoppen en deze geven ze aan de organisator van het feest. Dan is de organisator dus degene die als enige het geslacht weet. Dr. Oetker heeft een recept voor een zelfgemaakte ‘onthullingstaart’.

Dr_Oetker

Tip 9: Eten en drinken

Is er geen onthullingstaart? Bestel of maak dan bijvoorbeeld een leuke taart (bijvoorbeeld in de vorm van de buik of luiertas). Thee met een paar versierde cupcakes en andere koekjes vallen ook altijd goed in de smaak. Voor later op de middag is het lekker en gezellig om wat kleine hapjes te hebben of een lopend buffet. Schenk geen alcohol! Niet zo leuk voor de zwangere vriendin. Wil je wel wijn of bubbels? Er is tegenwoordig ook voldoende keus in de alcoholvrije varianten.

baby shower versiering

Tip 10: Niet te lang

Maak de duur van het feestje niet te lang. Vooral in de laatste drie maanden is een zwangerschap lichamelijk en geestelijk erg zwaar.

Heel veel plezier!

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelVandaag is … geel!
Volgend artikelVakantie boeken? Kijk eens bij Stipreizen!
Bianca Overboom
Bianca Overboom van Overboomtekstenzo heeft Journalistiek – Geschreven Pers gestudeerd en deze kennis later aangevuld met de opleiding TOP-heao communicatie. Opdrachten volgden bij regionale dag- en weekbladen en al vrij snel kreeg ik de mogelijkheid voor een wekelijkse column bij een landelijk bekend tijdschrift. Na functies in het bedrijfsleven als communicatieadviseur en contentmanager, ben ik terechtgekomen bij een communicatiebureau waar ik diverse content regelde voor verschillende doelgroepen, media en opdrachtgevers. Van multinationals tot eenpitters. Van artikel, persbericht en brochure tot relatiemagazine, corporate story, complete webcontent en sociale media. En toen… lonkte het avontuur van de freelancemarkt. Bianca schrijft voor Hip & Hot artikelen over oa wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in