Een kijkje achter de schermen bij… Saskia van Droomwieg

De winkel en atelier DroomwiegBij Hip & Hot vinden we het leuk om af en toe een kijkje achter de schermen te nemen. Omdat we nieuwsgierig zijn naar de personen die achter een logo of webshop of website zitten. Deze week interviewen we Saskia van Droomwieg.

Wil je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Saskia van Elst en ik ben getrouwd met Marco die ook in de babybranche werkt. Samen hebben we twee dochters van 2006 en 2009. Ik woon met mijn gezin in Zeewolde, in een lief en iets ouder rijtjeshuis met een sloot voor de deur, vrij uitzicht en een speeltuin achter het huis.

Hoe is je webshop ontstaan?
Vijf jaar geleden besloot ik eindelijk echt iets te doen met mijn creativiteit. Onze jongste dochter was toen één jaar en er kwam wat ruimte voor nieuwe plannen. Ik wilde zelf dingen maken, maar wist ook dat ik alleen iets wilde beginnen dat nog niet eerder gedaan is. Het duurde even voordat ik iets echt origineels had bedacht: het moest wiegbekleding worden in een moderne stijl en met plaatjes aan de binnenkant. Daarnaast wilde ik graag bijbehorende producten maken, zoals beddengoed en benodigdheden voor de wieg en kraamkado’s. Ik maakte zelf een webshop en al snel groeide de webshop en klantenkring.

In het begin maakte ik vooral (3D) plaatjes in de wieg van vilt en fleece, met de hand erop genaaid, maar sinds afgelopen jaar tekent Rona van den Top prachtige bosdieren hiervoor. Die strijken we op de wiegjes en lakentjes. Vorig jaar heb ik een shop-in-shop geopend, ook in Zeewolde. En ik heb alweer een jaartje een superleuke en creatieve jongedame in dienst, zij is er voornamelijk voor de wiegjes bij gekomen. Aankomend jaar wil ik mij richten op het marketing verhaal achter het hebben van een webshop, dit vind ik het moeilijkste. Wholesale gaan uitrollen voor o.a. de wiegbekleding, wieglakens en wieghemels staat ook op de planning.

Wieg Mozeswieg Mozesmand Rif Riet Kubo 4

Waar komt de naam Droomwieg vandaan?
Een wieg om van te dromen, een wieg om in te dromen, een droomwereldje voor je baby en een wiegje voor al mijn dromen. Droomwieg dus!

Wat geeft je energie in je werk?
Echt iets nieuws creëren, iets speciaals maken voor een op komst zijnde baby en dat dit de ouders (en vaak ook grootouders, want de meeste wiegjes zijn familiewiegjes) heel blij maakt. Het ophaal momentje van de wieg is het leukste!

Wieglaken Bosdieren Grijs Wiegdeken Mint Meyco

Wat is het mooiste wat je ooit maakte?
Oei, moeilijke vraag. Ik vind elke wieg speciaal, ze zijn allemaal uniek en hebben hun eigen verhaal.
Als ik toch moet kiezen dan vind ik de bosdieren wiegjes het mooiste. Hier is alles mee begonnen en nu ben ik enorm blij met de unieke samenwerking met Rona. Ik hou ontzettend van samenwerken en dit is hier een prachtig voorbeeld van.

Hoe ziet je werkplek er uit?
Ik heb in de shop-in-shop (30m2) mijn werkplek. Dit is één grote kleurexplosie. Het is op de eerste verdieping en ik kijk uit over het plein van Zeewolde. Ik heb erg veel grote ramen en daar staan allemaal wiegjes voor, een heerlijke lichte werkplek. Dit is vooral prettig als ik met aanstaande ouders kleurtjes aan het uitzoeken ben. De winkel dient ook meteen als fotostudio, ik gebruik een witte muur of laken als achtergrond.

Winkel

Waar vinden we je op de social media?
Je vindt me op Facebook, Twitter en Pinterest.
Twitter levert mij het meeste op, leuke klanten, maar vooral een heel groot en leuk netwerk waar weer toffe samenwerkingen uit ontstaan.

Wat is het grootste compliment dat iemand je gegeven heeft?
Ik word heel blij als mensen mij creatief noemen, en tegelijk vind ik het gek dat ik daarvan blij kan worden, zoiets simpels eigenlijk. Wanneer mensen iets bij mij bestellen en/of willen laten maken zie ik dat als een groot compliment.

Winkel

Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Euh, dat gebeurt zelden. Staat op mijn planning voor komend jaar, echt waar. Ik hoop dan tijd te kunnen maken voor fotograferen, wandelen, lezen en een jurkje te naaien voor mijn dochters.

Wiegbekleding Wit Modern Meyco Wiegdeken Wolken Mint 1

Welke producten wil je onze lezers laten zien?

  • De complete mozeswieg Rif kopen wij in, maar de wiegbekleding en het matras maken we zelf in eigen atelier. Hierdoor is de kwaliteit van het matras beter. De wiegbekleding is van 100%katoen, heel erg dun en dus veilig, en leverbaar in meer dan 18 verschillende stoffen. Uniek!
  • Grijze hertjes wiegdeken van Fabulous Goose, bosdieren zijn lief en tijdloos, het wordt het lievelingsdekentje van je kleine, nu en voor later.
  • Gewoon té lief, lekker nostalgisch. Wieglakens Fuzzy Forest, als je niet één kleur kunt kiezen, dan neem je er een paar om ze af te wisselen. Ze komen uit eigen atelier.
  • Hydrofiele doeken kun je overal voor gebruiken en deze van Imps & Elfs zijn van superkwaliteit. Ze zijn er in prachtige kleuren en het is mogelijk om een naam erop te laten zetten.
  • Wiegdekens met wolkjes, om heerlijk onder een wolkendeken te dromen. Mint is dé kleur op het moment, ook in andere pastelkleurtjes. Je hebt nooit dekens teveel.

Wiegdeken Fabulous Goose Bambi Hertjes Grijs 1

 

 

Vorig artikelXXL kleuren voor Koningsdag
Volgend artikelDit zijn dè rokjes voor de zomer van 2015!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in