10 musts aan de Vlaamse kust

juut op het strand oostduinkerkeDe Vlaamse kust is bij uitstek een plek om te genieten van zon, strand, sport en lekker eten. Er staat bijna altijd een fris windje, als de zon schijnt is het direct warm en ondanks de korte afstand vanuit Nederland waan je je in een zonovergoten paradijs. De Vlaamste kust strekt zich uit over zo ongeveer 70 kilometer. Van de Panne bij de Franse grens tot aan Knokke.

10 musts aan de Vlaamse Kust!
  1. Met stip op 1 staan de Oostduinkerkse Paardenvissers. Ik vond het geweldig om dit mee te maken! Met paard en netten gaan de vissers het water in, lopen van rechts naar links en terug en legen hun netten. Daarna nemen ze hun karren mee naar het dorpje en eens in de zoveel tijd wordt daar ter plekke gekookt. Deze traditie mag je niet overslaan, dus check vooraf de website om te kijken wanneer de Paardenvissers het water in gaan.
  2. Bezoek, zeker als je met kinderen bent, het visserij museum NAVIGO om te leren hoe de vissers in Oostduinkerke vroeger leefden. Ik was onder de indruk van dit museum, waar kinderen zich niet zullen vervelend gezien het hoge “doe-gehalte” in dit museum.
  3. Om in de sfeer te blijven, strijk je neer op het terras van het naastgelegen Estaminet de Peerdenvischer en bestel je een bakje garnalen, die je zelf mag pellen. Leuk om de kinderen te leren pellen (duwen, draaien, trekken, opeten). Of je bestelt de sliptongetjes, want wat zijn die lekker! Zoals je oma ze vroeger maakte. De kinderen rennen lekker rond op het gras voor het restaurant. Zo zitten ze niemand in de weg.
  4. Het Zwin in Knokke is niet alleen voor vogelliefhebbers een must. Kinderen zullen genieten van de wandeling, de uitzichtpunten, het spotten van de ooievaars met (als je gelukt hebt) kleintjes in het nest, het museum waar ze actief bezig kunnen zijn en bij mooi weer de speelplek in het water. Neem droge kleding voor ze mee, want wie het water ziet wil nat worden.
  5. In Bredene zit aan het stand een beachclub Twins waar je een dagpas kunt nemen en de hele dag kunt watersporten. Suppen, surfen, het kan er allemaal. Leuk om met het hele gezin actief bezig te zijn. Voor de lunch kun je terecht in de beachclub en daarna ga je weer lekker het water in. Moe en voldaan duik je ’s avonds in bed.
  6. Bezoek het Belle Epoque museum in Blankenberge. Zie hoe het leven in de Belle Epoque tijd was. Ontdek het verhaal achter de rijdende strandhuisjes (zet deze ook zeker op de foto!). Vergaap je aan de ouderwetse gebruiksvoorwerpen, meubels en kleding.
  7. In Oostende zit door de hele stad Streetart verstopt. Je kunt wandelingen maken langs de verschillende gebouwen of een langere route maken op de fiets. Heel leuk om met deze gekleurde bril op de stad te ontdekken!
  8. Kamperen doe je op Camping De Lombarde. Met kinderen heel leuk en comfortabel. Het sanitair is schoon en mooi, je zit direct aan het strand en er heerst een fijne sfeer. Voor de kinderen is er genoeg te doen.
  9. Ontdek de Vlaamse Kust per kusttram. Zo heb je geen gedoe met parkeren in de drukke kustplaatsen en kun je toch een heleboel zien. Musea, andere stranden, fijne lunchplekken zijn zo allemaal binnen handbereik.
  10. Fietsen is een heerlijke manier om actief bezig te zijn. Er zijn diverse fietsroutes die zowel met als zonder kinderen leuk zijn. Ook op de boulevard mag je fietsen. Verleid de kinderen door ze een ijsje te beloven bij de lekkerste ijssalon van Vlaanderen.

bistro mathilda vino streetart oostende hotel leonard blikken tomaten typische strandhuisjes vlaamse kust bredenesealife

de peerdevisscher

Vorig artikelThe best of Pinterest: Ananas!
Volgend artikelJipfish bolderkar
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in