10 onmisbare apps voor ouders

teaser_apps_voor_opvoeden_babyIk weet het nog hoor. Toen Sterre net geboren was, ruim 9 jaar geleden, had ik niet eens een iPhone. Dat bestond toen nog niet. Of in ieder geval niet op de manier zoals nu. Dat je op ieder moment internet tot je beschikking hebt. Alles direct kunt opzoeken. Onzekerheden kunt loslaten doordat je snel even kunt opzoeken hoe iets komt of hoe je het kunt oplossen. In de loop der jaren zijn er talloze apps ontwikkeld die het leven van ouders makkelijker maken. En leuker, zoals onze eigen Hip & Hot app…

Hierbij mijn top 3 uit de 10 onmisbare apps voor ouders. Aan het einde vind je de link naar de overigen 7 apps, ik ben heel benieuwd wat jullie top 3 is!

Veilig Groot worden appVeilig Groot Worden is een heel handige app, die precies aangeeft bij welke leeftijd je waar op moet letten in huis. Je huis wordt gemakkelijk, goedkoop en snel kindvriendelijk. De app beschikt over veiligheidstips en koopadviezen, gerangschikt op de leeftijd van je kind en de ruimte in het huis.

 

kids timerKids Timer gebruik ik heel veel. Het is eigenlijk een soort kookwekker, die je de hele dag door kunt gebruiken. Kinderen krijgen inzicht in het verbruik van tijd en kunnen zich goed aan afspraken houden als je tijd overzichtelijk voor ze maakt. Hoe vaak vraagt een kind niet: mama, wil je met me spelen? Ik ben soms net even bezig met de was. Als ik dan antwoord dat ik straks mee ga spelen, dan wordt het iedere paar minuten weer gevraagd. Zet ik de Kids Timer aan, dan zien ze de tijd letterlijk wegtikken en wachten ze netjes tot ze aan de beurt zijn. Soms zet ik ‘m ook in tijdens het eten, om te laten zien hoe lang het eten nog op tafel blijft. Erg fijn op dagen dat ze heel traag zijn met eten!

oppassenMet de app Oppassen is het heel makkelijk om een geschikte opvang te vinden. De app brengt ouders en gastouders in de buurt met elkaar in contact. Je kunt een account aanmaken en een oproep plaatsen, de app doet de rest. Het is mogelijk om direct reacties te sturen, met elkaar te schatten en afspraken te maken. Ideaal voor als je een gastouder of een oppas zoekt in de buurt van waar je woont. Zo hebben wij onze gastouder ook gevonden!

Dit waren 3 onmisbare apps die heel handig zijn om te downloaden, die je leven met kinderen een stuk gemakkelijker maken. Ben je benieuwd naar de overige 7 apps voor ouders? Je vindt ze hier!

Wat is jouw top 3?

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Noord-Brabant
Volgend artikelNederland in de ban van de Gorgels
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in