4 x leuke prentenboek apps voor kinderen

apps-prentenboekenHouden jullie ook zo van voorlezen? Samen genieten met je kind op de bank of gezellig in bed, net voor het slapen gaan. Er zijn leesboeken om voor te lezen, maar ook prentenboeken. Je leent ze bij de bibliotheek of misschien heb je er wel een paar in de boekenkast staan. Maar je kunt ze ook als app aanschaffen! Ideaal voor onderweg, op vakantie of natuurlijk gewoon thuis. Goedkoper dan een boek en makkelijk mee te nemen.

Inmiddels zijn er heel veel prentenboeken apps. Sommige bevatten een voorleesfunctie en worden voorgelezen door een vriendelijke (of je eigen) stem. Ik laat je vier mooie boeken apps zien. Wil je meer? Kijk dan eens op deze pagina.

Timo en het toverstokje– Geschikt voor iPad – Gratis

Timo en het toverstokjes is een toverachtig verhaal, geschreven door Rian Visser. Timo knutselt een hondje: bruin met witte vlekjes. Maar helaas, wanneer het hondje af is, kan hij niets…. Timo is boos en gooit het hondje op de grond. Zijn lange donkere staart met een wit puntje breekt af. Het lijkt wel een toverstokje! Ontdek wat er allemaal gebeurt in dit prachtige boek. Het boek kan voorgelezen worden door een vriendelijke stem, maar nog leuker: je kunt ook je eigen stem opnemen!

Lees ook de uitgebreide review.

Timo en het toverstokje

Dierendorpje- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Misschien heb je wel eens van dit boek gehoord. Het is geschreven door Kim Lian van der Meij en bevat liedjes/versjes. In totaal zijn er 7 teksten die als liedje gezongen of als versje uitgesproken worden. Ze gaan over het Dierendorpje, Zebra, Mol, Giraf, Olifant. Nijlpaard en Beer. Op iedere bladzijde is wel iets te ontdekken. Dit maakt het voorlezen of luisteren extra leuk.

Lees ook de uitgebreide review.

Dierendorpje

 Nippertje- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Wat een leuk verhaal! Egeltje Nippertje wil van alles ontdekken. Maar daar is lang niet altijd tijd voor. Moeder roept dagelijks: ‘Opschieten Nippertje, we moeten gaan’. Zouden ze op tijd zijn? De app bevat naast het boek ook nog spelletjes en kleuren met Nippertje.

Lees ook de uitgebreide review.

Nippertje

Heksje en Willem- Geschikt voor iPad en iPhone – € 1,99

Een interactief prentenboek waarin Heksje en reus Willen vriendjes worden. Net als Heksje in bed ligt en haar ogen dicht wil doen, ziet ze een grote schaduw. Naast haar bed staat een reus! Gelukkig is Heksje nooit bang en zegt ze de reus gedag. De reus heet Willem en zoekt iets te eten. Het knuffelkonijn smaakt niet lekker. Hij wordt er droevig van. Gelukkig kan heksje toveren en ze tovert een echte taart voor de reus. Maar dan……

Kijk voor een uitgebreide review hier.

Heksje & Willem

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelSlaap, mama, slaap…
Volgend artikelWaarom vouwgordijnen ideaal zijn voor je huis
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in