100 succesrecepten uit de Marokkaanse keuken

dadels en melkAls je de voorkant van dit Marokkaanse kookboek van ROSE stories in samenwerking met Nadia Zerouali ziet, dan kan het bijna niet anders dan dat je dit boek wilt hebben. Of je moet helemaal niet van dadels houden, maar dat zou ik niet begrijpen. Dadels zijn zo heerlijk zoet! In dit boek vertellen 20 Marokkaanse vrouwen en hun kinderen over hun geschiedenis in de keuken. Van wie hebben ze leren koken? Wat zijn hun succesrecepten? Welke kookkunsten waarderen hun kinderen het meest? Als jouw ouders goed kunnen koken, herinner je je vast nog de geur van een bepaald gerecht, waar je fan van was als kind. Dit vertellen de kinderen van deze ouders ook. Deze recepten gaan van moeder op dochter. Nu ze zijn vastgelegd in dit schitterende kookboek Melk & Dadels, zullen ze nooit verloren gaan. Bovendien kunnen ook andere mensen hier nu van genieten!

sellou

Het boek is een pareltje onder de kookboeken. Zowel qua fotografie als wat betreft de prachtige authentieke verhalen. Je blijft lezen. De recepten zijn bovendien grotendeels om je vingers bij af te likken. Er staan ook echt een aantal heel bijzondere recepten in, waar ik nog nooit eerder van had gehoord. Zoals bijvoorbeeld Sellou, een zoet gerecht op basis van bloem. En heerlijke dranken, zoals een gezonde avocadodrank of een wortelsapje. De Marokkaanse keuken zoals je die nooit eerder proefde. Echt een aanrader, dit boek!

avocado smoothie

Vorig artikelHippe omslagdoeken om de overgang naar de winter mee te maken
Volgend artikelWinterwarme Crocs, hot or not?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in