10x inspiratie voor buitenspeelgoed

Recent las ik weer een onderzoek over het belang van bewegen en vooral ook buitenspelen voor kinderen. De trend is dat kinderen steeds meer binnen zitten. Waar ik vroeger hutten bouwde in de tuin, rondrende in de speeltuin (waar ik zelf spelletjes bedacht met mijn vriendinnetjes), fietste op straat, verstoppertje of tikkertje deed en door de sloot banjerde, kijken mijn kinderen me aan alsof ze water zien branden wanneer ik voorstel om buiten te spelen. Nu heb ik het tegenovergestelde van dikke kinderen gelukkig, maar aangezien zitten het nieuwe roken is, stimuleer ik het toch dat ze af en toe lekker naar buiten gaan. Buiten spelen wordt leuker met nieuw buitenspeelgoed, dus hierbij 10 x inspiratie voor buitenspeelgoed.

10x inspiratie voor buitenspeelgoed

  1. Fietsen is iets wat alle kinderen superleuk vinden om te doen. Brandgangen door, paadjes uit, stukken over niet zo drukke wegen en gaan. Vroeger deden ze bij ons rondjes in de binnentuin, maar dat was nog in het oude huis. Een kinderfiets is dus altijd goed, en dit is het moment om te checken of de fiets nog wel van het juiste formaat is voor je kind. Vaak groeien kinderen flink in een jaar tijd, dus is de kinderfiets te klein geworden en wil je niet teveel geld uit geven, kijk dan eens bij Prijskiller.nl voor een fijn geprijsde kinderfiets. Voor de kleintjes kies je natuurlijk een loopfiets, daarmee leren ze al heel goed hun balans houden en fietsen ze straks zo weg.
  2. Op dezelfde website vind je ook autopeds en steppen voor een schappelijke prijs. Hier wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de step, alle kinderen vinden het leuk. Zelfs Fee probeert het af en toe.
  3. Voor wie er de ruimte voor heeft is een trampoline een uitkomst. Winter of zomer, dit vinden kinderen altijd leuk om te doen. Kies een veilige, met netten er omheen. Dan kunnen ze zich niet bezeren. En houdt altijd de regel aan dat ze maar met 1 tegelijk erop gaan, om botsingen en ongelukken te voorkomen.
  4. Een balansbord is een spel wat zowel binnen als buiten kan, maar uitermate goed is voor de motoriek. Vooral kinderen met geduld en doorzettingsvermogen zullen dit eindeloos kunnen spelen.
  5. Het klinkt stom, maar bellenblazen is een activiteit voor buiten en altijd weer een succes. Regelmatig koop ik een paar goedkope bellenblazen. Als de kinderen dan geen zin hebben om buiten te spelen geef ik ze een gloednieuwe bellenblaas en dan is de weerstand als sneeuw voor de zon verdwenen. Met z’n vieren gaan ze de tuin in en zijn dan zeker een half uur bezig. Waarbij Fee vooral bellen probeert te vangen en de rest bellen blaast. Bellenblazen zijn spotgoedkoop, dus dit is echt een gouden tip. Ook te gebruiken bij kinderfeestjes als de kinderen even druk dreigen te worden.
  6. Hoepelen is weer helemaal in, zowel onder kinderen als volwassenen. Koop voor jezelf een echte fitnesshoepel en voor de kinderen een kinderhoepel en ga mee de tuin in om te oefenen. Oefening baart echt kunst. Het is goed voor de buikspieren en de conditie. Doe wedstrijdjes met je kind, kijk wie het ‘t langste volhoudt en probeer ook eens de andere kant op te hoepelen.
  7. Wie een zandbak heeft en een kind dat gek is op bouwen kan de Wader zandbak bouwblokken eens proberen. Ik zag ze bij Lobbes.nl en wist meteen: dat is iets voor Yuren! Hij is in april jarig en tegen die tijd is onze tuin wellicht wat opgeknapt en hebben we een zandbak, dus ik zet het op zijn verjaardagslijstje.
  8. De pannenkoekslee is ook een goeie tip, mochten we nog sneeuw krijgen. Kost bijna niks en kinderen sleeën zo alle heuvels af. Zet ze buiten met een lekker dik sneeuwpak aan en je ziet ze pas rond etenstijd terug. Let maar op!
  9. Heb je een schuurtje of andere plek voor een basketbal net, dan is dat voor jongens met veel energie een uitkomst. Neem wel zo’n echte, niet een kleintje, want dat is minder leuk.
  10. Heb je net als ik een groot gezin, of regelmatig vriendjes en vriendinnetjes over de vloer, dan is de regenboog parachute een heel leuk spel om te leren samenwerken en samen te spelen.

Welk spel vind jij het leukste?

Vorig artikelGepersonaliseerde cadeaus voor Valentijnsdag
Volgend artikelFotoweekoverzicht Judith #105
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in