3 boekentips voor de kleintjes

Sneeuwwitje kijkdoosboekAf en toe ontvang ik wat leuke prentenboeken voor de kinderen. De afgelopen weken waren er daar 3 bij die ik de moeite waard vind om hier te bespreken, want het zijn leuke tips voor de Sinterklaas. Ze zijn alledrie bijzonder: of door het thema, of door de uitvoering. Welke lijkt jou het leukste?

  1. Kreukel van Loes Riphagen– Kreukel is een heel grappig hondje. Hij denkt dat hij heel veel goed doet, maar zijn baasje wordt gek van hem en zet hem de deur uit. Zelf denkt Kreukel, dat hij op vakantie gaat. Gelukkig komt hij onderweg een lieve oma tegen, die hem helemaal begrijpt. Zij neemt Kreukel in huis en zo komt het toch nog goed. Bij het boekje zit een leuke memoryspel. Het thema van dit boekje is dus eigenlijk: vriendschap en elkaar accepteren zoals je bent. Het laat ruimte voor een gesprek hierover, op kleuterniveau. Prijs: 13,99.
  2. Sneeuwwitje en de zeven dwergen,  kijkdoos uitvoering– Dit is een supergave uitvoering van het sprookje. Er is een hele serie van, allemaal in carrousel kijkdoos-vorm. Het sprookje is natuurlijk algemeen bekend, maar je kind kan door een kijkgaatje meekijken met het verhaal en de kijkdoos steeds een stukje verder draaien. Mijn kinderen vinden het echt geweldig, alledrie! Ze kunnen er geen genoeg van krijgen, grote kans dus, dat ik binnenkort ook de andere versies ga aanschaffen. Tenslotte horen sprookjes bij de algemene ontwikkeling, en om ze zo te lezen is wel heel erg leuk! Prijs: €15,99.
  3. Het gouden boekje: Mia’s nest– Dit is een briljant boekje voor alle meisjes met lang haar, die regelmatig gillen als hun mama’s de klitten er uit kammen. Sterre heeft het niet voor niets in haar schoen gekregen vorige week. Zij is de Koningin van het gillen om klitten. In het boekje leren we Mia kennen. Mia heeft flinke klitten, en haar moeder wil dan ook haar haren laten knippen. Maar dat wil Mia niet! Korte haren zijn voor jongens! Dan komt er een vogeltje dat een ei in Mia’s haar legt. Mia wacht tot het uitkomt en is heel blij met het vriendje in haar nestje. Als het vogeltje weg gaat, vind Mia het niet erg meer om haar klitten er uit te laten knippen. Leuk prijsje, €6,95.

kreukelmia's nest

Vorig artikelColumn Moira: het leven op de compound
Volgend artikelDe S van…
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in