3 tips voor een dagje strand met het hele gezin

Fotoshoot op het strand met Sterre en Yuren
Credits: Renske Schellekens

Wie houdt er niet van om op een mooie zonnige dag met het hele gezin naar het strand te gaan? Het strand biedt volop mogelijkheden om te genieten van de zon, het zand en de zee. Maar een dagje strand kan soms ook stressvol zijn, vooral als je niet goed voorbereid bent. Daarom geven wij jou graag wat handige tips voor een geslaagd dagje strand met het hele gezin.

Neem de juiste spullen mee

Het is belangrijk om goed voorbereid naar het strand te gaan. Zorg ervoor dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt om optimaal te kunnen genieten. De eerste stap is daarom het kopen van een grote strandtas xxl waarin je alles mee kunt nemen. Denk aan voldoende handdoeken, zonnebrandcrème, parasol, strandstoelen en natuurlijk speelgoed voor de kinderen. Een strandtas is met name handig voor de handdoeken, zodat je aan het einde van de dag niet alles onder het zand  hebt zitten. Vergeet ook niet om voldoende eten en drinken mee te nemen. Op het strand kan het snel warm worden, dus drinken is wel zo belangrijk. Door de juiste spullen in te pakken, voorkom je stress en kun je onbezorgd genieten van je dagje strand. Natuurlijk zijn er vaak ook voldoende winkels, dus mocht je niet voldoende drinken bij je hebben, dan kun je altijd even wat halen in een winkel in de buurt.

Kies het juiste moment

Het strand kan op bepaalde tijden erg druk zijn, vooral tijdens de zomermaanden en in het weekend. Om de drukte te vermijden en meer ruimte te hebben, is het slim om het juiste moment te kiezen. Ga bijvoorbeeld op een doordeweekse dag of vroeg in de ochtend naar het strand. Op deze momenten is het vaak rustiger en kun je beter genieten van de rust en ruimte. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het weer. Controleer de weersverwachting voordat je vertrekt, zodat je niet verrast wordt door slecht weer. Vooral met kleine kinderen is het fijn om doordeweeks te gaan. Belangrijk is wel om niet alleen een strandtas voor jezelf mee te nemen, maar ook een mom bag voor de spullen van je kleine. Een mom bag is namelijk ideaal als luiertas, omdat het meerdere vakken heeft en je dus alle spullen overzichtelijk mee kunt nemen en bij de hand hebt als het nodig is.

Veiligheid voorop

Veiligheid is erg belangrijk, vooral wanneer je met kinderen naar het strand gaat. Zorg ervoor dat je altijd een oogje in het zeil houdt en let op de kinderen. Kinderen kunnen snel afgeleid raken en het water kan gevaarlijk zijn. Laat je kinderen nooit zonder toezicht zwemmen en houd ze goed in de gaten. Daarnaast is het ook verstandig om zwemvesten mee te nemen voor de kleintjes en om te zwemmen binnen de aangegeven zones. Vergeet ook niet om regelmatig zonnebrandcrème te smeren bij jezelf en vooral ook de kinderen. Zorg er wel voor dat je minimaal factor 30 meeneemt en het liefst zonder parfum, aangezien dit minder goed helpt tegen de zon.

juut strand sept 2020

Vorig artikelTransformeer je trap: De ultieme gids voor een traprenovatie
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #493
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in