Transformeer je trap: De ultieme gids voor een traprenovatie

trap vervenAls je wat langer in een huis woont en je hebt kinderen, misschien zelfs pubers, dan slijt je trap best snel. Toen wij hier kwamen wonen hebben we eerst op een onbewerkte trap geleefd. Daarna is deze geverfd. Dit hebben we zelf gedaan en dat was een enorme klus. Ik was wel heel blij dat het achter der rug was. Inmiddels begint dat de verf er toch weer af te slijten na een aantal jaren intensief gebruik. Dus zijn we toe aan een traprenovatie. Dat gaat weer een totaal andere uitstraling geven!

Lees ook: 

Transformeer je trap

Trappen zijn een essentieel onderdeel van elk huis, je hebt ze immers nodig om dagelijks van boven naar beneden te gaan. Minimaal 2 keer per dag gebruik je ze dus, maar vaak nog wel meer. Ze worden echter vaak over het hoofd gezien als het gaat om renovaties. Een traprenovatie kan echter een enorme impact hebben op de uitstraling en functionaliteit van je huis. Of je nu een oude trap nieuw leven wilt inblazen of je interieur een moderne update wilt geven, het is altijd de moeite waard om je trap te verbeteren. 

Voordelen traprenovatie

Hoewel een traprenovatie natuurlijk geld kost, kan het ook geld opleveren. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt zo! Als je trappen er goed uit zien, verhoog je de waarde van je woning. Dit is natuurlijk vooral een voordeel als je plannen hebt om je huis in de verkoop te gooien. Voordelen als je voorlopig nog wil blijven wonen in je huis zijn de uitstraling van je trap die enorm verbetert (je loopt immers iedere dag een aantal keer op je trap heen en weer) en de veiligheid, zeker met kinderen. Een trap die slijtage vertoont kan glad worden, waardoor je kunt uitglijden. Ook kunnen er splinters aan komen. 

Traprenovatie

Hoe pak je een traprenovatie aan?

Je kunt een trap natuurlijk helemaal zelf renoveren, maar je kunt ook een professional inschakelen. Wie niet zo handig is kiest waarschijnlijk voor het laatste, maar ben je gezegend met het klus-gen, dan kun je veel geld besparen door het zelf te doen. Bekijk voorbeelden op Pinterest om ideeën op te doen over de stijl van de trap. Wil je met of zonder verlichting, wil je met laminaat, pvc of gewoon hout, wat kies je? Er zijn allerlei opties die je kunt kiezen. Denk in ieder geval vooraf na over het budget, de stijl en de materialen en beslis of je het gaat uitbesteden of zelf gaat doen. Daarna moet je je trap voorbereiden. Denk aan het verwijderen van verfresten of oude vloerbedekking. Schuur de trap goed en repareer eventuele oneffenheden. Maak ‘m goed schoon met ammonia. Nu kan de renovatie beginnen! Bedenk vooraf of je led-verlichting wenst of niet en ga aan de slag of zoek een professional die jouw klus kan klaren. Hoe lang de klus duurt hangt af van de beschikbare tijd, maar meestal kun je rekenen op een week als je rekent vanaf het voorbereiden tot het eindresultaat. 

De mooiste trap

Een trap renovatie kan een uitdagend maar ongelooflijk lonend project zijn. Door zorgvuldig te plannen en aandacht te besteden aan details, kun je een trap creëren die niet alleen functioneel en veilig is, maar ook een prachtige aanvulling op je huis. Of je nu kiest voor een doe-het-zelf benadering of een professional inschakelt, het eindresultaat zal je huis zeker transformeren en een frisse, nieuwe uitstraling geven. De styling van de trap is natuurlijk het leukste: hang een mooi schilderij op, zet een plant neer en geniet iedere keer als je de trap op en neer loopt! 

Transformeer je trap, De ultieme gids voor een traprenovatie

Vorig artikelPlatbrood met kruidenyoghurt, geroosterde kikkererwten en tomaat
Volgend artikel3 tips voor een dagje strand met het hele gezin
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in