Leuke uitjes voor pubers; een overzicht

wondr schommel met sterLeuke uitjes voor pubers verzinnen, dat is nog niet zo makkelijk. Niet zelden trekken pubers hun wenkbrauwen op als je een dagje weg verzint. Het valt bijna nooit goed en is altijd saai in plaat van chill. Waar ze als kleuter en schoolkind nog huppelend mee gingen naar het strand of het bos, doe je ze daar nu vaak geen plezier meer mee. Het liefst gaan ze niet mee, moeten ze toch, dan lopen ze sjokkend met hun smartphone achter je aan. Gelukkig heb ik hier thuis eentje in de puberleeftijd, die mij heeft geholpen met het bedenken van leuke uitjes voor pubers. Zo kun jij jouw tiener verrassen met een leuk dagje weg. Puberproof uitjes it is!

Lees ook: cadeautips voor meisjes van 13 jaar

Leuke uitjes voor pubers

Hoewel pubers het liefst op de bank youtube filmpjes liggen te kijken, of gewoon uren slapen, is het voor de band met je puber best goed om af en toe er eens samen op uit te trekken. Bovendien komen ze dan meteen in beweging in plaats van aldoor bankhangen. Vaak zijn dit ook de momenten dat je een goed gesprek met ze kunnen voeren. Iets wat ze ‘s avonds op de bank echt niet willen, want stomme onderwerpen of ingewikkeld of te privé. Leuke uitjes voor pubers zijn echter niet heel makkelijk te verzinnen, bovendien is het wel handig om af te stemmen of jóuw puber het net zo leuk vindt als de mijne… Hier komt een lijst van ideeën en tips met leuke uitjes voor pubers, gesorteerd in puberproof uitjes voor jongens en puberproof uitjes voor meisjes. Daarmee bedoel ik niet dat je met een jongen niet naar het theater zou kunnen of met een meisje niet kan gaan karten, maar voor een groot deel geldt toch wel dat jongens en meisjes andere behoeften en interesses hebben. Pik er uit wat voor jouw puber past!

Tip: leer je puber beter begrijpen met deze boeken

Uitjes voor pubermeisjes

Het zal geen verrassing zijn dat meisjes pubers weer iets anders waarderen dan jongens pubers. Daarom maak ik in deze blog over leuke uitjes voor pubers een onderscheid tussen uitjes voor pubermeisjes, uitjes voor puberjongens en leuke uitjes voor pubers die geschikt zijn voor iedereen. Unisex dus eigenlijk. Ik begin met de puberproof uitjes voor meiden.

Wondr Amsterdam

Ik ben laatst met mijn puber naar Wondr Amsterdam geweest. Dit is een bijzondere ervaring, een soort instagram speeltuin voor volwassenen. Ik heb er al een blog over geschreven die je zeker even moet lezen als je een meisjes-puber hebt die op instagram zit en van roze houdt. Deze hoort met recht in de lijst puberproof uitjes. Koop je tickets hier

Wondr gevel amsterdam

Roller Dreams

Ook in Amsterdam bij Wondr is Roller Dreams. Een paradijs voor liefhebbers van rolschaatsen. Een disco met glitter & glamour, dansen en muziek en natuurlijk dat alles op de rolschaats. Koop je entreekaartje hier en geniet van 1,5 uur rolschaatsen, inclusief drankje en rolschaatsen met bescherming. Enorm leuk met een groep vrienden om in de vakantie te doen.

Kookcursus

Op diverse plekken in Nederland kun je puberproof kookcursussen volgen. Meiden (maar soms ook jongens) vinden het vaak leuk om samen met vriendinnen of hun moeder een cursus te volgen. De Kookfabriek is een voorbeeld van een plek waar dit kan. Bekijk met elkaar de cursussen en overleg waar je puber voor te porren is.

Shoppen

Shoppen is altijd een leuk uitje voor meisjespubers. Ga naar een goede winkelstad in de buurt of juist wat verder weg en verwen je puberdochter met wat mooie nieuwe fashionitems. Een paar nieuwe oorbellen, een toffe broek, een mooie jurk, ze weten zelf vaak heel goed wat ze willen. Meestal gaan ze heel opgewekt naar huis. Tussendoor kun je nog ergens lekker gaan lunchen.

de leukste uitjes met pubers

Naar het theater of een musical

Meiden kunnen vaak ook wel genieten van een avondje theater. Een musical vinden ze vaak het leukst. Kies het liefst een musical die een beetje bij de leeftijd past. Op musicalweb vind je een overzicht van de musicals van dat jaar. Misschien heeft je dochter zelf wel een idee waar ze heen wil. Soms hebben ze op school al iets gehoord van vriendinnen.

Tina festival

Ik ken geen pubermeisje die niet helemaal gek is van Tina festival. Er komen bloggers, vloggers, youtubers, waarmee je een meet & greet kunt hebben, er zijn optreden, er is heel wat te fröbelen en te doen, zoals zeepjes maken, slijm maken, leren zwemmen met een zeemeerminstaart, armbandjes maken en nog veel meer. De droom van ieder pubermeisje dus, daarom hoort deze ook echt thuis op de lijst met leuke uitjes voor pubers.

Leuke uitjes voor puberjongens

Jongens zoeken wat meer actie als het gaat om uitjes voor puberjongens. Zij hebben behoefte aan stoere activiteiten. Liefst iets met een beetje snelheid en spanning. Het mag best een beetje competitie bevatten, want jongens houden er van om elkaar lekker uit te dagen. Een beetje stoeien zijn ze ook niet vies van trouwens.

Nationaal Videogame Museum

Veel puberjongens houden van gamen. Wist je dat er in Nederland een Nationaal Videogame museum is? Dat zit in Zoetermeer, in het Stadshart op de eerste verdieping, naast de Hemarkt. Hier kun je alles leren èn beleven over de geschiedenis, de culturele en maatschappelijke kant van gamen. Dit museum is leuk voor jong en oud, maar zal zeker de pubers ook aanspreken. Het is dagelijks geopend en een dagkaart kost €15. Je kunt ook een goedkopere kaart kopen voor een aantal uren.

Oorlogsmuseum of militair museum

In Nederland zijn diverse musea rondom de oorlog of militairen. Vaak heeft dit onderwerp wel de interesse van puberjongens. Met name de gevechtsvliegtuigen en straaljagers, geweren en andere spullen vinden ze machtig mooi om te zien. Je vindt het militair museum in Soest en het Oorlogsmuseum in Overloon. Dit puberproof uitje mag zeker niet ontbreken in deze lijst.

militair museum kisten

Lasergamen

Lasergamen is vooral leuk om met een groep te doen. Het kan bijvoorbeeld leuk zijn met een verjaardag ofzo. Voorafgaand aan de game krijg je een uitgebreide instructie en vervolgens trek je een speciaal pak aan. Het pak heeft een aantal vlakken waarop je geraakt kan worden. Zodra je de lasergame-arena  in gaat neem je de “gun” in je hand en krijg je een aantal seconden de tijd om een een goede plek te zoeken. Dan start het spel en stijgt de adrenaline en de spanning. Het is tijd voor actie! Het is de bedoeling om zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen. Als je zelf geraakt wordt, ben je voor een aantal seconden uitgeschakeld. Dit is een heel leuk uitje voor puberjongens!

Karten

Bij leuke uitjes voor pubers hoort ook zeker karten. Veel jongens vinden een uurtje karten geweldig. Zeker als ze de Formule 1 op de voet volgen. Dit is dus een prima activiteit voor een ouder en een puberzoon. Je kunt het natuurlijk ook met een groep gaan doen. In het hele land kun je kartbanen vinden. Op sommige plekken kun je zelfs ook ijskarten.

Bezoek een (voetbal)wedstrijd

Voor de voetballende pubers onder ons is het leuk om kaartjes te kopen voor een toffe wedstrijd en die samen te bezoeken. Je kunt er een echt uitje van maken: vooraf even lekker ergens wat eten, dan op de tribune plaatsnemen en genieten van een toffe wedstrijd. In plaats van voetbal kan dat natuurlijk elke sportwedstrijd zijn die je kunt bedenken, net waar de interesse van jouw kind ligt.

Leuke uitjes voor alle pubers

Gelukkig zijn er ook puberproof uitjes voor zowel jongens als meisjes te verzinnen. Handig als je van beide geslachten een tiener in huis hebt en je graag een keer een puberproof activiteit wil verzinnen die je met het hele gezin kunt ondernemen.

Jumpsquare

Trampolines hebben altijd een magische uitwerking op alle kinderen, maar jouw tiener doet dat ook nog graag. Bij de meeste Jumpsquare locaties hebben ze speciale puberproof tijdstippen, zodat ze niet tussen de kleintjes staan te springen. Er zijn zelfs bepaalde lessen die ze kunnen volgen met trampoline springen.

jumpsquare trampoline

Pretparken

Pretparken zijn leuk voor jonge en oud, meisjes en jongens en dus zonder twijfel puberproof. Geen achtbaan te hoog, ze vinden het geweldig. Liefst natuurlijk met een groep andere pubers, maar het is ook een uitje voor het hele gezin als je pubers hebt. Heb je ook nog jongere kinderen, dan kun je opsplitsen. De ene ouder met de jongere kinderen op pad, de andere ouder met de pubers. Denk aan Duinrell, de Efteling, Walibi, Hellendoorn, Europapark in Duitsland en nog veel meer. 

wodan europapark

Zwemparadijs

De meeste pubers houden ook nog wel van zwemmen in een zwemparadijs. Dus niet zo’n suf sportfondsenbad om baantjes te trekken, maar een subtropisch zwembad met allerlei attracties, zoals bijvoorbeeld het Tikibad in Duinrell of het Mirandabad in Amsterdam. Het bezoeken van een zwemparadijs is dan ook een prima en niet te duur puberproof uitje.

leuke uitjes voor pubers in zwembad

Sportieve activiteiten

Er zijn nog een heleboel andere puberproof uitjes te bedenken met een sportief thema. Denk aan een klimpark of klimhal, snowboarden of skiën, schaatsen, RIB boat varen, freerunning, kickboksen, suppen en zelfs midgetgolfen wordt onder pubers nog best gewaardeerd. Gewoon wedstrijden hardlopen met pa of ma vinden ze soms ook leuk, er valt namelijk een medaille te verdienen en ze kunnen lekker bewegen. Niet alle pubers houden trouwens van sport, dus check dit vooraf wel even goed af of jouw puber dit leuk vindt.

Dagje treinen

Ik dacht na over wat ik zelf vroeger leuke uitjes voor pubers vond. Toen ik puber was dus. Ik ging bijvoorbeeld op tienertoer toen ik een jaar of 15 was. Samen met een vriendinnetje reisden we een hele week naar verschillende steden in Nederland. Soms om te winkelen, soms om een museum te bezoeken en soms om gewoon alleen maar even de stad te zien en weer terug te gaan. Dit vinden pubers ook leuk met een ouder, gewoon even een dagje privé aandacht. Reis met de trein samen naar Amsterdam of een andere stad, ga ergens lekker lunchen, bezoek een museum of iets anders en ga weer terug.

Naar de bioscoop

In de serie leuke uitjes voor pubers mag een bezoekje aan de bioscoop natuurlijk niet ontbreken. Op de website van Pathé kun je alle trailers bekijken en samen een leuke film uitkiezen om naartoe te gaan. Jongens zullen vaker voor actie kiezen, meisjes eerder voor een feelgood film, maar er zijn ook films die zo populair zijn dat iedereen ze wil zien.

Een escaperoom of escapetour doen

Wat de meeste pubers leuk vinden is een escaperoom. Door heel Nederland zijn er verschillende te vinden, op deze website vind je een verzameling van alle escaperooms in Nederland. Er zijn ook escapetours door bekende steden in Nederland en het buitenland. Wij hebben er laatst eentje in Mechelen gedaan en dat was superleuk! Dus zeker als het mooi weer is, is een buiten escaperoom een aanrader. Meer informatie vind je op de website van Escapetours

Tip: Check ook deze lijst met 27 uitjes voor tieners

Aanvullingen met leuke uitjes voor pubers?

Heb jij recent ook iets heel leuks gedaan met jouw puber wat niet in dit lijstje staat? Laat een reactie achter, dan kunnen we het toevoegen. Leuk om een lange lijst te maken met alle ideeën voor ouders die net als ik af en toe de band met hun puber willen versterken door samen een leuke activiteit te ondernemen. Worstel je trouwens af en toe met het gedrag van je puber? Herkenbaar voor elke ouder denk ik. Er zijn gelukkig een heleboel boeken over pubers te koop die je kunnen helpen je puber beter te begrijpen.

leuke uitjes met pubers naar de film

Vorig artikel123 superslimme dingen over het klimaat
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #253
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in