5 leuke Valentijnscadeaus die je snel zelf kunt maken

Valentijnsdag komt er aan! Wij doen altijd dat we er niet aan doen, maar dan stiekem er toch wel iets aan doen. Wat dat “iets” is, dat wisselt. Soms gaan we spontaan uit eten, soms kopen we een klein of groot cadeau en soms maken we iets zelf. Ik hoor ook wel eens dat er afgesproken wordt om niks te doen, en dat één van de twee dan toch opeens iets doet en de ander dan baalt dat hij of zij niks heeft. Daarom zocht ik wat leuke Valentijnscadeaus uit die je snel zelf kunt maken.

5 leuke Valentijnscadeaus die je snel zelf kunt maken

De onderstaande Valentijnscadeaus kun je zelf maken en ze kosten ook maar weinig tijd. Handig dus als je nog niks bedacht had, als je niet creatief bent of er op 14 februari achter komt dat hij wel iets heeft, en jij niet. Dan flans je nog even snel wat in elkaar wat je ‘s avonds geeft.

Dates in a box

Wie kinderen heeft weet wel dat het er vaak niet van komt om met z’n tweetjes leuke dingen te doen. Terwijl dat nou juist zo leuk en belangrijk is. Een mooi cadeau is het om 12 leuke dates te bedenken. Schrijf deze dates op een mooi kaartje, pak ze in en zet er nummers van 1 tot en met 12 op. Doe ze met elkaar in een mooie doos die je beplakt met hartjespapier. Geef deze “dates in a box” aan je wederhelft. Elke maand op een afgesproken datum mag je liefde een nummer openmaken. Deze date gaan jullie dan in die maand inplannen. Het kan vanalles zijn: een lunch, boswandeling, etentje, avondje naar de film, kookcursus, strandwandeling, noem maar op. Regel oppas voor die ochtend/avond/middag en zo hebben jullie voor elke maand iets leuks samen.

Liefdesstrooisel

Dit cadeau gaf ik een paar jaar geleden aan Maik, toen ik ook weinig tijd had, maar wel iets wilde geven. Liefdesstrooisel. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een lege pot (bijv van jam of mayonaise) waar je het etiket af weekt, wat kristal of basterdsuiker en diverse kruiden, zoals kaneel, vanille of steranijs. Maak zelf een etiket en je hebt een lekker, leuk en persoonlijk Valentijnscadeau.

Valentijnsthee

Voor theeliefhebbers is het leuk om Valentijnsthee te maken. Hiervoor knip je zelf een buideltje thee in hartvorm en naai je het opnieuw aan elkaar. In plaats van het vierkante papiertje, hang je er nu een rood hartje aan. Deze thee hang je in de mok thee van je geliefde als hij ‘s morgens aan het ontbijt zit, eventueel schrijf je er een lieve tekst op.

Chocola of wijn met zelfgemaakt etiket

Voor de mannen die van wijn of chocola houden kun je eenvoudig zelf een etiket of wikkel maken die je versiert met hartjes en een persoonlijke tekst. Deze fles of reep chocola leg je dan ‘s avonds op zijn kussen en voilà, je hebt een lieve en persoonlijke verrassing.

Valentijnslollies

Van bladerdeeg, appels en rozijnen maak je in een handomdraai Valentijnslollies. Of eigenlijk mini-appelflapjes in de vorm van een hart. Heb je geen lolliestokjes, dan kun je ze ook gewoon zonder maken hoor. Leg ze dan in een mooie schaal en serveer ze als dessert na het eten. Met een lekker dessertwijntje bijvoorbeeld.

Vorig artikelRecept broodpudding
Volgend artikelNaar de middelbare school: tijd voor een nieuwe fiets!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in