Ei, ei, ei…

001 Foto De Boerinn1

Yep, het hoort er nu eenmaal bij met Pasen: eieren zoeken! En dat kun je op de gekste plaatsen doen. Niks mis met de achtertuin, maar hoe cool is het om eens op een eiland, bij een paleis of in een museum op Paaseierenjacht te gaan? Zelf gaan we traditiegetrouw naar de Lammetjesdagen van de Boerinn in Kamerik, altijd beregezellig maar de vaste verstopplekjes kennen we onderhand wel. Dus toch maar eens verder kijken dan onze (speur)neus lang is?

Ik ben nog nooit naar het eiland Pampus geweest, terwijl het toch op een steenworp afstand ligt van Amsterdam, midden in het IJmeer. Het is gebouwd als een groot fort in het water, ter bescherming van de hoofdstad. Oorlog is er gelukkig nooit gevoerd, en na heel lang verlaten te hebben gelegen, is het sinds een paar jaar in gebruik als toeristische attractie. Op zaterdag 4, zondag 5 én maandag 6 april kun je naar eieren zoeken in het fort (wie wint de Choco Pampus Paashaas?), meedoen aan eierraces, Paashaas-maskers knutselen en een selfie maken met de Pampus-paashaas. Nog een eiland dat omgetoverd wordt in een Paaseiland aanstaand weekend is het eiland De Geitenkamp in de Nieuwkoopse Plassen. De Paashaas zal eieren van verschillende vogels verstoppen. Elk ei ziet er anders uit, maar zie jij het verschil? Wie weet kom je ook de chocolade-eieren tegen!

005 Pasen 1

Op Paleis Soestdijk loop je maandag 6 april tijdens het Paasfestijn de kans de Paashaas tegen het lijf te lopen. Ook kun je dan knutselen, schminken, speuren, genieten van een optreden met Jeroen de Boer (bekend van X-mix) en een zoektocht naar een van de twintig verstopte koninklijke gouden eieren. Tezamen met 4000 ‘gewone’ chocolade-paaseieren, dus met lege handen naar huis gaan is zo goed als onmogelijk… Ook bij het Muiderslot heeft de Paashaas gouden eieren verstopt. Als je een van de zes gouden valk-eieren vindt en deze terugbrengt naar graaf Floris V krijg je een tijdsreis als beloning en mag je met Pinksteren als echte ridder meedoen aan een Middeleeuws kampement!

003 Soestdijk

Ook veel musea hebben met Pasen een toepasselijke activiteit. In het kader van de tentoonstelling Kleuren uit de Droomfabriek leren kinderen bij filmmuseum Eye in Amsterdam hoe oude films kunnen worden ingekleurd en mogen ze zelf eieren tekenen in de filmpjes. De workshop wordt afgesloten met een vertoning van de ingekleurde film, waarbij de ouders de eitjes moeten zien te vinden. En in het Nijmeegse MuZieum mag je proberen Paaseieren te schilderen zonder ze te zien (met een blinddoek om). Ook kun je blind eieren komen zoeken en ontdekken hoe ze smaken in het donker. Mmm, vast nog lekkerder dan gewoonlijk!

004 Eye

Vorig artikelLeuke apps die in het teken van Pasen staan
Volgend artikel10 handige tips waar je Pamper doekjes voor kunt gebruiken
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in