5 tips voor de modieuze moeder

Ik zou niet dik worden. Ik zou altijd hippe kleren blijven kopen. Ik zou mijn kinderen in toffe kleding laten rondlopen. Ik kocht de meest trendy kinderwagen die er was. Ik wist zeker dat ik zou blijven sporten. Dat ik mijn huishouden tip top in orde zou houden. Dat mijn kinderen nooit op een schermpje zouden zitten. Dat mijn haar altijd goed zou zitten. En nog veel meer.

De werkelijkheid

Er bleven toch kilo’s aan mijn lijf hangen die ik niet besteld had. Ik had geen tijd om te sporten. Vaak zat een joggingbroek lekkerder dan een hippe spijkerbroek. Mijn borsten lekten regelmatig van de borstvoeding, dus ik liep wel eens rond met natte plekken op mijn shirt. Als mijn baby 6 keer een doorgelekte spuitluier had, vond ik een pyamapakje ook wel prima als outfit. Mijn kinderwagen was bij nummer vier allang niet hip meer, maar zonde om een nieuwe te kopen. Ik schuif kleren door, zeker van de meisjes, dus ze lopen er heus niet altijd even modieus bij. Mijn huis is vaak stoffig en vies. Schermpjes kunnen heel handig zijn als je even moet bellen of schoonmaken of geen gezeur aan je hoofd wil. Mijn haar zit negen van de tien keer niet, zeker niet als je vol hormonen zit. Dan krijg je van die haaruitval en inhammen…

5 tips voor de modieuze moeder

Herkenbaar? Dan heb ik 5 tips voor jou om er toch een beetje normaal bij te lopen. Want als modieuze moeder wil je natuurlijk niet dat het opvalt als je met snot op je schouder rondloopt of lekkende borsten hebt. Daar zijn trucjes voor dames!

Tip 1 zoogcompressen

Draag zoogcompressen. Ik was het meest fan van de wasbare, omdat die beter zijn voor het milieu. Bovendien nemen ze veel vocht op. Ik had er een stuk of 10, die ik in het weekend altijd waste voor de volgende week. Werkte perfect. Zoogcompressen kun je bijvoorbeeld online kopen bij ikwordmama.nl

Tip 2 sport thuis

Die kilo’s krijg je er echt wel af, als je maar een beetje oplet met wat je eet. En sporten kan prima thuis. Ik heb zo’n boekje over krachttraining, een Apple Watch en mijn motivatie en daarmee ben ik inmiddels een heel eind gekomen. Laat de kinderen lekker meedoen. Koop een hoepel en hoepel voor de tv. Het kan echt!

Tip 3 Ga naar de kapper

Plan elke 2 a 3 maanden een kappersbezoekje voor jezelf in. Eventueel in combinatie met de schoonheidsspecialiste. Je man kan iets leuks met je kind gaan doen. Die me-time is zo belangrijk. Daar kikker je echt van op. En je haar zit ook meteen weer tof. Kleurtje erin, modelletje laten knippen.

Tip 4 Neem een schoonmaakster

Schoonmaken is eigenlijk niet te doen als je kleine kinderen hebt. Ten eerste is alles binnen een uur weer vies. Ten tweede kost het heel veel tijd en dat heb je niet. Ten derde heb je wel wat beters te doen. Een schoonmaakster is echt een goeie investering. Laat haar elke week komen en ga zelf in die tijd iets leuks doen met je kind of iets leuks doen voor jezelf.

Tip 5 shop online

Houd de uitverkoop in de gaten op de websites waar ze baby & kinderkleding verkopen zoals bijvoorbeeld bij Vipkidz.com en koop af en toe iets online voor je kind wat volgens de laatste mode is.

Vorig artikelWaarom Turkije bezoeken een goed idee is
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #189
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in