Educatieve apps met het thema herfst

kinder-apps-voor-de-herfstDe herfst is weer begonnen. Dit beginnen we om ons heen ook te zien. Eikels en walnoten vallen van de boom, blaadjes verkleuren. Een prachtig seizoen om met kinderen het bos in te gaan en zo van alles over de herfst te ontdekken. Op een herfstachtige dag kan het ook heerlijk zijn om binnen te spelen. Mag uw kind dan even op de iPad? Dan zijn de volgende apps leuke tips, passend bij dit seizoen.

Ben je benieuwd naar meer herfst apps? Kijk dan hier.

LEGO Duplo Forest- Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

De apps van LEGO zijn eigenlijk altijd wel een succes. En nog leuker: gratis! In deze app vind je blokken en karakters die kinderen zullen herkennen van de Duplo. In dit verhaal ga je samen met Konijn en Giraf op reis door het bos. Onderweg moet je bouwen. Lukt het jou om het cadeautje af te geven bij de beer?

LEGO Duplo Forest

Toca Boo– Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Een leuke Halloween app van Toca Boca. In dit huis vind je zes kamers. Kun jij alle familieleden vinden? Zoek onder de tafel, in de kast, achter het gordijn en laat ze schrikken. Maar kijk uit voor het licht van de zaklamp. Want dan hebben ze jou gevonden!

Toca Boo

Digi Doe- Geschikt voor iPad en iPhone – € 0,99

Deze app bevat maar liefst 50 opdrachtkaarten. Ze gaan met name over planten, dieren en dingen die je bij een wandeling in de natuur tegen kunt komen. Geschikt voor alle seizoenen, dus ook voor de herfst. Leuk om samen met jouw kind(eren) te gaan doen.

Digi Doe

Frederik Spin- Geschikt voor iPad – € 2,99

Dit leuke prentenboeken app gaat over een spin met de naam Frederik. Net als andere spinnen is Frederik heel goed in het maken van een web. Helaas vindt mevrouw dat niet zo leuk, dus moet hij naar buiten. Dit verhaal kun je voor laten lezen door de app, maar ook zelf (voor)lezen. Een mooi verhaal over vriendschap.

Frederik Spin

Sago Mini Forest- Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

In deze kleurrijke app oor peuters en kleuters speelt taal geen rol. Met vogel Robin ga je op ontdekking door het magische bos. De app speelt zich niet af in de herfst, maar wel in een bos. Praat met kinderen over hoe het bos er nu uit ziet. Welke verschillen zie je tussen de winter (in de app) en de herfst, nu buiten. Leuke manier om op zoek te gaan naar overeenkomsten en verschillen, in de app en in werkelijkheid. En om een app eens anders te gaan gebruiken.

Sago Mini Forest

Vorig artikelHoe is dat nou, 4 kinderen?
Volgend artikel5 tips voor een sfeervolle tuin
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in