Zo verlicht je eenvoudig je tuin

led grondspotsNu de dagen weer beginnen te lengen, valt het me op hoe donker de tuin wordt. Naast het feit dat dit niet zo gezellig oogt, dat donkere gat als je van binnen naar buiten kijkt, vind ik het ook onpraktisch. Als ik namelijk nog even iets uit de tuin nodig heb, kan ik niet goed zien waar ik loop. Daarom lijkt tuinverlichting mij wel handig. Ik ging op onderzoek uit naar de mogelijkheden. Zo verlicht je eenvoudig je tuin.

LED grondspots

Het meest ideale lijken me LED grondspots. Wil je grondspots kopen, verdiep je dan vooraf eerst in de mogelijkheden. Met LED grondspots kun je lichtaccenten aanbrengen in je tuin. Zo kun je bijvoorbeeld het pad naar de poort aan weerszijden verlichten met grondspots. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens heel praktisch. Zo zie je namelijk goed waar je loopt en hoef je niet te struikelen over rondslingerend speelgoed.

Uitgelichte vijver

Wij hebben geen vijver, maar indien je wel een vijver in je tuin hebt, lijkt het me prachtig als je die kunt uitlichten door middel van grondspots. Grondspots zie je namelijk bijna niet, maar je kunt ermee wel een vijver uitlichten, zodat je daar ook ‘s avonds van kunt genieten. Grondwaterspots zijn allemaal dompelwaterdicht. Dit betekent dat ze maximaal een half uur in het water mogen staan. Zorg bij het plaatsen wel altijd voor een goede afwatering, want in Nederland regent het vaak. De beste tip is, om de grondspot in voldoende grind te plaatsen.

Goede tuinverlichting tegen inbraak

Grondspots zijn sterk genoeg om overheen te rijden, ze kunnen 2,5 ton hebben. Hierdoor kun je ze ook gebruiken bij een oprijlaan. Dit is tevens handig tegen ongewenste bezoekers van je woning. Een woning die goed verlicht is, is nu eenmaal minder aantrekkelijk voor dieven. Ze zijn immers veel te goed zichtbaar als ze in de spotlight staan. Daar houden ze niet van. Naast sfeer creëren in je tuin, is het dus ook nog eens een prima tip tegen inbraak.

Materiaal van grondspots

De bovenkant van LED grondspots is geproduceerd uit hoogwaardig geborsteld RVS. De behuizing van de spot wordt gemaakt van aluminium. Er zijn kantelbare en niet-kantelbare versies, laat je goed voorlichten welke soort voor jouw verlichting het best passend is.  Soms wil je juist dat het straatoppervlak goed verlicht is, op een andere plek moet de verlichting juist omhoog schijnen.

Zo verlicht je eenvoudig je tuin

Zo verlicht je eenvoudig je tuin als je sfeer wil creëren in je tuin, terras, je oprit of rondom je vijver. Grondspots zijn zeer geschikt en naast sfeer helpen ze ook nog eens dat je minder snel het doelwit zult zijn van inbrekers. Bovendien zijn grondspots subtiel, waardoor ze niet zo opvallen.

tuinpad

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #245
Volgend artikelSneller zindelijk met oefenbroekjes
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in