5 x coole apps voor de winter

De winterkou is inmiddels voelbaar. Ik probeer de kinderen toch minimaal 1 x per dag naar buiten te bonjouren, maar ze zijn vaak al snel terug. K-k-k-oud! Ons huis is niet heel groot, dus na een poosje binnen spelen komt er soms ruzie, en dan zet ik nog wel eens even de iPad in als redmiddel. Vooral als ik druk ben.

Ik vroeg Susan Spekschoor, kinderapp-specialist, of ze voor Hip & Hot 5 leuke winterapps wilde selecteren. En dat deed ze. Ik deel ze hier met jullie!

bongos appnijntje in de winter appspelling in de winter appelmo winter appkids fun snowman app

 

 

 

  1. Bongobos Winter – Geschikt voor iPad en iPhone,  prijs € 1,99 – Een winterse app voor kinderen van 2 tot 5 jaar. De bewoners van dit bos laten kinderen op een leuke manier kennis maken met de winter. De app bevat een verhaal met spelletjes. Het verhaal en het spel lopen in elkaar over.
  2. Nijntje in de sneeuw – Geschikt voor iPad, prijs € 3,59 – Luister naar het verhaal van Nijntje in de sneeuw en speel ondertussen leuke spelletjes. Bouw bijvoorbeeld een vogelhuisje. De app is eenvoudig in gebruik en geschikt voor peuters en kleuters. Extra: spreek zelf het voorleesboekje in, ook leuk wanneer opa of oma dit doen!
  3. Super Spelling Winter NL – Geschikt voor iPad en iPhone, prijs € 1,79 – Zet de juiste letters op de goede plek en maak zo het woord. Je kunt eventueel nog een hulpmiddel inschakelen. Hierdoor is het spel al te spelen voor kinderen vanaf 4 jaar. Speel zo iedere keer een level vrij. Met leuke Winter (en Kerst) woorden.
  4. Elmo Winter – Geschikt voor iPad, prijs € 4,49 – Een grappig prentenboek over Elmo en de winterslapers. Elmo speelt buiten in de sneeuw, het houdt niet op met sneeuwen. Al snel komen er verschillende dieren schuilen bij Elmo in de vuurtoren. Te bekijken en beluisteren als een tekenfilm.
  5. Kids fun Snowman Geschikt voor iPad en iPhone, prijs € 1,79 – Kun jij de sneeuwpop versieren? Keuze uit veel accessoires. Ben je klaar, maak er dan een foto van. De foto kun je bewaren of naar iemand opsturen.
Vorig artikelMe & Mats, een webshop vol prachtige accessoires met een verhaal
Volgend artikelKerstshoppen in Stad
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in