Draw Something

Oke, na Wordfeud heb ik nu een nieuwe verslaving. Ik ontdekte twee weken geleden de app Draw Something. En sindsdien ben ik hooked. Draw Something is een soort Pictionary. Je speelt het tegen iemand anders. Eerst krijg je 3 woorden, oplopend in moeilijkheidsgraad, waar je uit kunt kiezen. Hoe moeilijker het woord, hoe meer munten je kunt verdienen. Dan ga je dat woord tekenen. Vervolgens verstuur je het naar degene waar je mee speelt, die krijgt een bericht op zijn of haar iPhone en gaat het proberen te raden. Als je er niet uit komt, dan kun je nog een bommetje inzetten om letters die niet bij het woord horen te laten verdwijnen. Omdat Draw Something vooralsnog alleen een Engelse versie heeft, is het best lastig om alle woorden te raden. Ik gebruik er dan ook een vertaalapp naast, en ik merk dat het spelen met Nederlandse mensen beter gaat dan met de Amerikanen of Engelsen. Zo moest ik een keer ‘mustard’ raden en tekende iemand een rare fles met Heinz erop. Ik kwam niet los van de ketchup, maar dat kon qua letters niet. Toen ik datzelfde woord een keer had met een Nederlands iemand had, werd gewoon een herkenbaar potje Dijon mosterd getekend. Tja, toen wist ik ‘m wel!

 

Hoe dan ook: het is echt leuk en de moeite van het downloaden waard. Je kunt een gratis versie downloaden, maar dan krijg je voortdurend irritante reclames dus ik zou gewoon meteen voor de betaalde versie van 79 cent gaan. De app is nog wel een beetje gammel: speel je met teveel mensen dan blijft hij soms hangen. Een oplossing kan dan zijn door 2 keer op de home knop te klikken, de app af te sluiten met het kruisje en dan opnieuw op te starten. Je download de app hier!

Vorig artikelSlaapklets, in gesprek met je kind
Volgend artikelRugzakjes van Stip & Bloem
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in