Ik schreef al eens over dat leuke boekje over mug cakes dat ik een keer kreeg, en hoe ik daar regelmatig lekkere (en o zo calorierijke) mug cakes uit maakte. Deze mislukten soms, omdat ik er net even iets teveel of te weinig van een bepaald ingrediënt in deed.
Gelukkig bestaat er ook mug cake mix. Dat kan niet mislukken. Je doet wat poeder in een beker, mengt er wat water doorheen, zet het 80 sec in de magnetron op 850 watt en voilà, daar is je mug cake. Superhandig om in huis te hebben voor onverwachte visite. Als lekkers bij de koffie of thee, maar ook als dessert na een etentje.
Tuurlijk, je kunt het zo op een bord kwakken. Maar het is veel leuker om er iets speciaals van te maken. Zo ging ik deze week aan de slag met wat guave siroop, steranijs, poedersuiker en kaneel. Dat gaf de mug cake nèt even iets extra’s. Zowel qua smaak als qua zicht.
Heel erg lekker voor deze tijd van het jaar zijn de speculaas mug cakes. Superleuk om na schooltijd met de kinderen te maken. Ze smullen ervan, echt. Om het thematisch helemaal af te maken, strooi je nog wat pepernoten rond het bordje of je verkruimelt wat pepernoten erboven. De kinderen zullen het geweldig vinden.
Je koopt deze handige mug cake mix hier.