Mug cakes met een sint tintje

mug cake speculaas steranijs Ik schreef al eens over dat leuke boekje over mug cakes dat ik een keer kreeg, en hoe ik daar regelmatig lekkere (en o zo calorierijke) mug cakes uit maakte. Deze mislukten soms, omdat ik er net even iets teveel of te weinig van een bepaald ingrediënt in deed.

Gelukkig bestaat er ook mug cake mix. Dat kan niet mislukken. Je doet wat poeder in een beker, mengt er wat water doorheen, zet het 80 sec in de magnetron op 850 watt en voilà, daar is je mug cake. Superhandig om in huis te hebben voor onverwachte visite. Als lekkers bij de koffie of thee, maar ook als dessert na een etentje.

mug cake mix

Tuurlijk, je kunt het zo op een bord kwakken. Maar het is veel leuker om er iets speciaals van te maken. Zo ging ik deze week aan de slag met wat guave siroop, steranijs, poedersuiker en kaneel. Dat gaf de mug cake nèt even iets extra’s. Zowel qua smaak als qua zicht.

mug cake

Heel erg lekker voor deze tijd van het jaar zijn de speculaas mug cakes. Superleuk om na schooltijd met de kinderen te maken. Ze smullen ervan, echt. Om het thematisch helemaal af te maken, strooi je nog wat pepernoten rond het bordje of je verkruimelt wat pepernoten erboven. De kinderen zullen het geweldig vinden.

Je koopt deze handige mug cake mix hier.

thee inschenken tea party

Vorig artikelNostalgisch winkelen voor Sint
Volgend artikelDe leukste gadgets voor kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in