Ontbijtcake met banaan, vanille en speculaaskruiden

In het weekend mag ik graag een verwenontbijtje maken voor de kinderen en mijzelf. Ik kom regelmatig leuke recepten tegen op diverse blogs, op Instagram of in een culinair tijdschrift. Die bewaar ik dan om in het weekend, als ik tijd heb, te maken. Afgelopen weekend maakte ik deze heerlijke ontbijtcake met banaan, vanille en speculaaskruiden, die ik inspireerde op een recept dat ik vond op de website van HelloFresh. Sowieso een goeie tip trouwens, want er staan een heleboel lekkere recepten op hun site. De kinderen smulden er ook van, hij ging in één keer op. Er bleef helaas niks over voor de volgende dag. Benieuwd naar het recept  van deze ontbijtcake met banaan? Je vindt hieronder hoe je ‘m maakt.

Wat heb je nodig?

De ingrediënten voor deze ontbijtcake met banaan, vanille en speculaaskruiden heb je waarschijnlijk wel in huis. En anders pas je het recept gewoon een beetje aan, dat kan ook. Creatief zijn is juist wel leuk vind ik altijd. Zeker als je een beetje feeling hebt voor koken kun je recepten gemakkelijk naar je eigen hand zetten.

  • 3 a 4 bananen
  • 150 g havermout
  • 100 g zelfrijzend amandelmeel (Koopmans)
  • 2 tl kaneel
  • 8 el honing
  • 2 vrije-uitloop eieren
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 80 g rozijnen
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • frambozen
  • eventueel vanille-ijs

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Prak de bananen. Doe alle andere ingrediënten, behalve de rozijnen in een kom. Maak er met de mixer een beslag van. Roer als laatste de rozijnen er door. Je kunt er eventueel ook amandelen doorheen doen. Giet het beslag in een ingevette cakevorm. Zet de cake in de oven en laat in ongeveer 30-35 minuten gaar worden. Laat de cake daarna zo’n 10-15 minuten afkoelen. Haal de cake uit het bakblik en zet op een mooi bord. Verdeel er wat frambozen overheen voor wat kleur.

Serveren van de ontbijtcake met banaan en speculaaskruiden

De cake is natuurlijk het allerlekkerst als hij nog een beetje warm is. Het liefst serveer je dus meteen. Wie echt wil uitpakken, schept er een bolletje vanille-ijs bij. Of een klein bakje met vanille Skyr, dat is ook heerlijk. Leg 1 of 2 plakjes cake op een ontbijtbordje. Drapeer de frambozen er overheen en serveer eventueel dus een bolletje ijs of een bakje Skyr. Superlekker!

Bij de thee

Wie denkt dat deze cake alleen lekker is als ontbijt heeft het mis. Deze ontbijtcake met banaan, vanille en speculaaskruiden is namelijk ook superlekker bij de thee of de koffie. Of warme chocolademelk. Hier is ie meestal in één dag op, de kinderen smullen ervan. En ik zelf trouwens ook. Heb je liever gewoon havermoutpap? Dit zijn mijn ontbijtjes!

Beoordeling
recipe image
Naam recept
Ontbijtcake met banaan, vanille en speculaaskruiden
Naam beoordeler
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Aantal sterren
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Vorig artikelHet sinterklaas surprise museum
Volgend artikelWinterjurkjes van duMilde
Judith van Wijk
Vrouw, 41, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here