7 x leuke kerstmarkten in Nederland

Kerstmarkt 2015 - Foto Jurjen Drenth

Vorig jaar schreef ik al over de Zweedse kerstmarkt en ook dit jaar staat die weer hoog op mijn verlanglijstje in het kader van de voorpret. Groningen is ver weg, maar gelukkig is er iets soortgelijks in Amsterdam. Hopen dat het er van komt, want er zijn nog veel meer leuke kerstmarkten en evenementen om te bezoeken met de kids!

Een topper is al 25 jaar het Dickens Festijn in Deventer. In het historische Bergkwartier wordt in het weekend van 19 en 20 december een ouderwetse kerstsfeer neergezet. Niet alleen de straten, maar ook de huizen en de mensen lijken zo uit de 19e eeuw weggelopen te zijn. Maar liefst 950 vrijwilligers helpen mee om de beroemde boeken van de Engelse schrijver tot leven te brengen: van Scrooge tot Oliver Twist en nog veel meer. Ook een nostalgische kerstmarkt ontbreekt niet. Een feest om te zien en te beleven!

Dickens Festijn

Heel knus: de kerstgrotten in Valkenburg. Ondergronds zijn er twee grote kerstmarkten te bezoeken, in een andere grot wordt het kerstverhaal uitgebeeld in zand, er is een Christmas Parade van verlichte praalwagens met kleurrijke dansers erop en je kunt Santa’s Village bezoeken met Europa’s grootste zingende kerstboom. Oh dennenboom…

Kerst_en_kunst_Ootmarsum

De beroemde Twentse midwinterhoornblazers zullen aanstaand weekend volop van zich laten horen tijdens Kerst en Kunst in Ootmarsum. Naast prachtige kerstkramen zijn de straten gevuld met vele straatartiesten die met gemak het magische kerstgevoel bij iedereen tevoorschijn zullen toveren. Op zaterdag 12 december wordt er een winterse barbecue gehouden en zowel zaterdag als zondag wordt de dag afgesloten met een spectaculaire voorstelling op het kerkplein.

Knüss Winterfest Foto Anne Hamers

Utrecht is van 11 t/m 13 december al helemaal in de ban van Kerstmis met het nieuwe KnüssWinterfest. Naast de gezellige kerstmarkten is er een schaatsbaan op het Neude en het Stadhuisplein wordt omgetoverd tot een kinderplein met activiteiten voor het hele gezin. Op verschillende plekken in de stad staat een wensboom waar je jouw kerstwens in kan hangen. Wie weet gaat die wens met kerst wel in vervulling!

Kerstmarkt Dordrecht bij nacht - Foto Tim Leguijt

De grootste kerstmarkt van Nederland staat naar eigen zeggen in Dordrecht. Op 11, 12 en 13 december kun je er naast kerstinkopen doen in maar liefst driehonderd kramen ook genieten van muziekoptredens en straattheater en meedoen met de Christmas sing-a-long. In de Grotekerkstuin is een kersttheater ingericht en je vindt er een levende kerststal. Op het Statenplein kan er volop worden geschaatst. Voor elk wat wils dus!

Magisch zand Valkenburg Foto reclamebureau Magenta

Vorig artikelSieraden voor mannen. Hot or not?
Volgend artikelDe mooiste kerstkaarten van 2015
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in