8 x gratis printables voor Sinterklaas

8 x gratis printables voor Sinterklaas sint cadeaulabels miriam bosEr duiken de laatste tijd een heleboel gratis printables op, die echt leuk zijn om te doen met kinderen rondom de Sinterklaas. Ik zet ze vaak op onze facebook-pagina, maar vandaag neem ik de tijd om de leukste gratis printables op een rijtje te zetten in deze blog. Het is immers woensdag, dus er ligt een hele vrije middag voor je om met de kinderen nog een keer te kunnen Sinterklaasknutselen èn de pakjesavond voor te bereiden!

Pakpapier voor Sinterklaas

Ik vond op diverse websites leuk printbaar pakpapier. Als eerste natuurlijk ons eigen pakpapier, wat je hier kunt vinden. Wil je liever mooi pakpapier kopen, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn een heleboel winkels waar ik superleuk printjes zag. Kijk bijvoorbeeld hier, hier en hier maar eens.

printbaar pakpapier sint

Cadeautags

Bij Lintland vond ik grappige cadeaulabels. Die zijn leuk om de namen van de kinderen (eventueel met foto, zodat ook de jongste kindjes kunnen zien voor wie het pakje is!) op te zetten. Op de site van Confetti lab vond ik een cadeaulabel-envelop. Hier kun je zelfs ook nog je gedicht in kwijt. Handig! Liever cadeaulabels kopen? Dat kan hier.

Pepernotenzakjes

Op de website High Teeth, waar alles in het teken staat van tanden en kiezen, kun je labels voor pepernotenzakjes of vlaggetjes voor mandarijntjes uitprinten. Deze niet je aan een zakje met lekkers (leuk voor pakjesavond!) en je geeft de kinderen meteen een fijne boodschap mee: snoep zoet, maar poets goed! Cellofaanzakjes koopje hier. DIY pepernoten zakjes

Sinterklaas en Zwarte Piet

Deze knutsel  van Studio Momoki heb ik zelf gebruikt afgelopen weekend bij het Sinterklaasfeest in onze binnentuin. Alle kindjes mochten een Sint of een Pietje maken en dat was een groot succes. Zelfs de kleintjes konden het, met wat hulp.

Sinterklaasspel

Moodkids publiceerde dit leuke Sinterklaasspeurspel. Ik heb het een flink aantal keren met mijn dochter gespeeld. Erg leuk! Ook ons eigen Sinterklaasspel is erg leuk en de moeite waard. Tot slot zijn er natuurlijk ook sinterklaasspellen te koop die de moeite waard zijn. Leuk om je in sinterklaastijd helemaal onder te dompelen in de sfeer.

Amerigo

Via Traktatie-maken.nl vond ik deze printbare werktekening van Amerigo. Bedoeld als traktatie, maar natuurlijk ook leuk om gewoon te knutselen deze woensdagmiddag.

slinger mijters

Schoenzetkalender

Bij Sweettable vond ik een hele leuke en vooral handige schoenzetkalender. Kleur de plaatjes van de data waarop de kinderen hun schoen mogen zetten en dan hebben ze overzicht. Gratis uit te printen.

Knutselen met vouwblaadjes

Dit is niet echt een printable, maar misschien wel heel leuk om te maken vanmiddag als versiering voor pakjesavond. Een slinger van mijters! Op mamabende.nl vind je de werkbeschrijving. Vouwblaadjes in allerlei soorten en maten vind je hier.

Dit waren de 8 x gratis printables voor Sinterklaas. Weet jij nog een webadresje van een leuke Sinterklaas-printable die hier ècht bij hoort? Laat je reactie achter en we voegen ‘m toe!

studio momoki sint printables

Vorig artikelDe allerleukste ihoesjes!
Volgend artikelKerstkaarten, de leukste!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.