Een papieren kerst met Jurianne Matter

Een papieren kerst met Jurianne MatterJurianne Matter is een ontwerpster die mooie designs maakt van papier. Ook voor kerst heeft ze mooie dingen gemaakt. Lang geleden had ze ook papieren cirkels die ik gebruikte als kerstballen, maar deze verkoopt ze helaas niet meer. Er is wel een vervangend product gekomen, waarover verderop meer. Ook zijn er nog allerlei andere mooie producten. In deze blog vertel ik alles over een papieren kerst met Jurianne Matter. 

Lees ook: Masking tape kerstboom

Een papieren kerst met Jurianne Matter

Wat ik het allermooist vind van Jurianne Matter voor kerst momenteel is de Twig leaves sages. Dit is een mooie krans die je zelf in elkaar zet en op een haakje aan de muur hangt. Je kunt het ook ophangen met masking tape trouwens, als je niet wil boren. Hij kan niet buiten hangen, want daarvoor is het papier te kwetsbaar als het regent. De krans is er in meerdere kleuren, naast lichtgroen ook in bruin, beige en zwart. 

krans jurianne matter

De adventboom

Wat eigenlijk in de plek is gekomen van de cirkels is de adventboom. Een makkelijk in elkaar te zetten houten boompje met 24 papieren ornamentjes. Elke dag kun je er eentje vouwen en ophangen. De adventboom is jaarlijks opnieuw te gebruiken en een feest om neer te zetten. Een prima alternatief voor de jaarlijkse adventskalender

Een papieren kerst met Jurianne Matter adventboom

Weave lantaarntjes van papier

Heel decoratief zijn ook de Weave lantaarntjes van papier. Zet ze neer in huis of maak er een slinger van (zie foto). Heel gezellig om neer te zetten in de donkerste periode van het jaar: de decembermaand. Kaarsjes maken je huis zo sfeervol. De lantaarntjes zet je trouwens over een hoog glas of een hoge pot heen. Wel zo veilig. Een lantaarntjes slinger kun je kant en klaar kopen en dan de papieren lantaarntjes er overheen zetten. 

Een papieren kerst met Jurianne Matter

Papieren spar van Jurianne Matter

De laatste in de categorie “Een papieren kerst met Jurianne Matter” is de papieren spar. Deze spar is 30 cm hoog en bouw je in niet meer dan 10 minuten helemaal zelf door de takken te rijgen door het de stam van beukenhout. Knippen is niet nodig, alles is voorgestanst. Zelfs het ijzerdraad zit erbij. Deze FIR tree gebruik je als decoratie op de kersttafel, zet je neer in huis ter decoratie of combineer je met de leuke Tiny houses waar je zelfs een heel kerstdorp van kunt bouwen. Ook een leuke kerstkaart, want hij gaat door de brievenbus en de ontvanger kan er direct mee aan de slag. 

papieren spar jurianne matter fir tree jurianne matter

 

Vorig artikelLeuke blikkendoosjes voor de kerst
Volgend artikelHoe de Gniep de kerst stal
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. pop up poster landscape:
    het blijft elke keer weer facinerend wat er nu open kan en wat er dan achter zit. Dit geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. Een poster waar wij nooit op uitgekeken raken. Al begint ie nu toch wel wat scheurtjes te vertonen…….

    Met vriendelijke groet,

    M vd Hazelkamp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in