Gratis Printable Sinterklaasspel voor kinderen

printable-sinterklaasJaaaaa! Sinterklaas is weer in het land. Zijn jullie kinderen ook zo hyper en enthousiast? Hier wel. Net 3 stuiterballen. Nummer 4 heeft er gelukkig nog geen weet van. We hebben de intocht dit jaar op tv gekeken, want we vonden het weer te slecht om buiten te gaan kijken. Lekker warme chocolademelk erbij en pepernoten. De kinderen hadden zich bovendien verkleed. Er zaten 3 zwarte pietjes op het bed en 1 sinterklaas (Yuren). Het Sinterklaashuis is gebouwd, compleet met kledingrek en inpaktafel en de schoenen staan ook al klaar om vanavond te zetten.

Kort gezegd: we zijn klaar voor het Sinterklaasfeest! We hebben er zin in!

Sterre prikt sintspel uit

Speciaal voor de Sinterklaasweekenden heeft Susan Kuipers van Suzodesign voor ons een door mij bedacht Sinterklaasspel gemaakt. De kinderen zijn sowieso al even zoet met het uitprinten of knippen van de raampjes en de kaartjes en daarna kunnen ze dit leuke Sinterklaas dobbelspel gaan spelen. Het duurt ongeveer 15 minuten en daarna zijn er nog 2 andere varianten, zodat het spannend blijft.

kinderen spelen sinterklaasspel

In het kort werkt het zo: ze gooien met de dobbelsteen, kijken achter een raampje met het nummer dat ze gegooid hebben en als daar een plaatje te vinden is, mogen ze het kaartje pakken met dat plaatje. Zijn alle kaartjes op? Tel dan wie de meeste heeft. Die heeft gewonnen!

Download het spel hier.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit spel vinden! Laten jullie een reactie achter, hier of op Facebook? (mag uiteraard ook met foto!)

sinterklaasspel dichtbij

4 REACTIES

  1. superleuk! Ik ga het spelen met mijn kleuters. weer wat ander dan memory of kwartet!
    dank voor het delen!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here