Kerstkaarten, de leukste!

kerstkaart ankepankeHet is vandaag 5 december. Pakjesavond (of middag) en daarna vertrekt de Sint weer. We pakken alle pietenpakken in, eten de laatste pepernoten op, bergen de Sinterklaascd’s op en richten ons op de kerst. Om zeker te zijn dat je kerstwens op tijd aan komt, kun je niet te lang wachten met het verzenden ervan. De post heeft altijd vertraging in december. Daarom een blogje over de 10 leukste kerstkaarten die ik online tegenkwam.

1. Ookinhetpaars

Deze webshop heeft sowieso een hele leuke kerstafdeling, maar de kerstkaarten van Hilde Groven zijn echt bijzonder mooi. Sprookjesachtig, als een winterlandschap waar je zo een eindje mee op de slee zou willen glijden. Kaarten die je zeker niet weggooit, maar waar je na de kerst de mooiste cadeaulabels van maakt voor volgend jaar. Of, je lijst ze in.

ook in het paars

2 Popjesart

De kaarten van Popjes Art hebben een compleet andere stijl. Je vindt ze geweldig, of vreselijk. Karen Saaman fotografeert retro popjes in een nostalgische omgeving. Door deze popjes van dichtbij te fotograferen, en er enkele elementen aan toe te voegen, komen de tafereeltjes tot leven. Zo is het net, of de kerstman op de kaart, een prachtig lied zingt. Je hoort hem bijna! Je koopt de kaart per set of per stuk.

popjes_art_kerstkaart_kerstman

3 Suusontwerpt

Suus richt zich vooral op geboorte-en trouwkaartjes, maar ze heeft ook een prachtige serie kerstkaarten dit jaar. Ze stuurde me een setje toe, helaas heb ik ze nog niet binnen. Ik kan dus alleen afgaan op wat ik op de website zie, maar ze zijn zeker leuk. Vooral de teksten vind ik erg grappig, niet zo standaard: “sparkle together” en ‘Tis the season to be jolly”. Voor wie van origineel houdt.

saarontwerpt

4 Jakima

Bij Jakima kun je bestaande ontwerpen personaliseren met je eigen foto. Of niet, want ze heeft ze ook kerstkaarten zonder foto. Je kunt zelfs de tekst online invullen. Hartstikke handig. De ontwerpen zijn vrolijk, veelal met kerstmutsen, sneeuw en dieren. Als je niets wil, hoef je helemaal niks te schrijven. Kant en klaar, zo in de envelop op de post.

jakima

5 Oktoberdots

Oktoberdots heeft vorig jaar mijn kerstkaarten ontworpen. Omdat ik van afwisseling houd, heb ik dit jaar iemand anders uitgekozen (wie, dat blijft nog even een verrassing!), maar ik blijf fan van de leuke stijl van Oktoberdots. Het is moeilijk kiezen uit haar uitgebreide assortiment, want alles is even leuk. En misschien val je ook wel voor het lieve kerstige pakpapier?

oktoberdots

6 Dreamkey

Bij Dreamkey is mijn favoriet toch wel de Happy Holidays Mint. Mooi in z’n eenvoud, net als de overige kerstkaarten die ze verkoopt trouwens.

dreamkey kerstkaart

7 Ankepanke

De stijl van Ankepanke vind ik super. Ze is momenteel voor mij flink aan het ontwerpen voor een nieuw project (maar géén kerstkaarten) en dat project is mede dankzij haar geweldige tekeningen nu al een succes. De kerstkaarten zijn origineel en grappig. Less is more. En, zoals we dat van Anke gewend zijn, met lekker veel patroontjes.

kerstkaart ankepanke

8 Winkel van Papier

Daniëlle heeft ook weer veel moois ingekocht. Erg leuk vind ik de lichtjes die je als kaart kunt versturen, en waar de ontvanger een lichtje van kan maken. Of de Scandinavische kaarten. Prachtig. Ook de zwart/wit serie vind ik pareltjes. De nieuwjaarskaart is handig voor degene die wèèr vergeet om op tijd de kaarten op de bus te gooien. Een nieuwjaarswens is immers net zo prima.

winkelvanpapier

9 Kadolab

Bijzonder, deze kaartenserie van Kadolab. Ze zijn aan de zijkanten gestikt met gouddraad en hebben een uitschuifbaar kaartje wat je kunt beschrijven. Ze hoeven niet meer apart in een envelop. Dit is zonder twijfel iets dat opvalt op de deurmat, en door het lieve kaartje binnenin extra persoonlijk. Al was het alleen maar omdat het uitnodigt er een echt persoonlijke wens op te schrijven, in plaats van het standaard: Prettige kerstdagen en gelukkig nieuwjaar.

kadolab

10 Bl-ij

Bij Bl-ij kun je ook dit jaar weer terecht voor verfijnde kaarten. Gewoon mooi, in eenvoud. Een enkel herthoofd, een simpele kerstboom. Of een lief oudjaars kaartje, met alleen tekst. Love-it!

Tot zover mijn tips. Hoop dat jullie een keuze kunnen maken en allemaal massaal echte kaartjes op de post doen!

bl-ij

Vorig artikel8 x gratis printables voor Sinterklaas
Volgend artikelKerstsfeer in je huis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in