Aardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas

Aardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaasAardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas, das een hele mondvol. Het is een origineel recept wat makkelijk te maken is en wat haast iedereen wel lekker vindt. Als je niet van geitenkaas houdt, dan kun je dat vervangen door een andere kaassoort, bijvoorbeeld gewoon geraspte kaas of burrata. Net wat je lekker vindt. 

Lees ook: Paksoistamppot met kastanjechampignons

Aardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas

Deze aardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas zijn favoriet bij mijn kinderen. De basis is een romige aardappelpuree, die je vooraf kunt maken. Daar gaat ook de meeste tijd in zitten, de aardappelen moeten natuurlijk ongeveer een half uur koken voor ze gaar zijn. De rest van het recept kost relatief weinig tijd. Ik vind het leuke aan dit recept dat het eigenlijk aardappelen en groenten zijn, maar dan op een originele manier geserveerd. De ingrediënten maken het voedzaam, gezond èn lekker!

Dit heb je nodig

Als je het recept van de aardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas gaat maken, moet je wel even boodschappen doen. Er gaan best veel verschillende dingen in, die je misschien niet standaard in huis hebt. Het recept is voor 4 personen. Met name de aardappelpannenkoeken zijn best machtig, dus het vult behoorlijk. De kinderen aten bij ons allemaal één pannenkoekje en de volwassenen aten er twee. 

  • 400 gram sperziebonen 
  •  rucola
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 75 gram bloem
  • 2 uien
  • 200 gram zachte geitenkaas (of andere kaas)
  • 50 gram walnoten
  • 2 el honing

Aardappel-uienpannenkoekjes bakken

Zo maak je het

Begin met het maken van de aardappelpuree. Kook hiervoor de aardappelen zacht en maak er puree van met een scheut melk, roomboter en wat peper en zout. Zet de aardappelpuree even apart en maak dan een mengsel van de bloem, eieren, zout en het peper. Mix door elkaar. Snipper de uien en laat ze carameliseren. Doe ze bij het bloemmengsel en schep dan ook de aardappelpuree er doorheen. Kook ondertussen de boontjes in ongeveer 15 minuten gaar, ze mogen nog een beetje knapperig zijn. 

Doe olie in de pan en bak hierin de aardappelpannekoekjes door steeds een flinke eetlepel van het mengsel in de pan te doen en aan twee kanten bruin te bakken. Let op dat het niet te hard gaat, dan verbranden ze. Zorg dat je bij 4 personen ongeveer 8 pannenkoekjes uit het mengsel kunt maken. Giet ondertussen de boontjes af en bestrooi ze met zout en peper. 

Zo serveer je het

Leg op ieder bord één of twee aardappelpannenkoekje(s). Verdeel de sperziebonen, rucola, geitenkaas (of andere kaas) en de walnoten eroverheen. Bestrooi met wat honing en serveer direct. 

Recept Aardappel-uienpannenkoekjes met sperziebonen en geitenkaas

Vorig artikelPaksoistamppot met ketjapchampignons
Volgend artikelOriginele uitjes voor met de kids tijdens de vakantie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in