Airpods kopen voor het hardlopen

AirPods kopen voor het hardlopenAirPods kopen voor het hardlopen, is dat de investering waard? Ik kan volmondig zeggen: ja! Ik heb vorig jaar AirPods aangeschaft en ik ben er ontzettend enthousiast over. Iedereen die regelmatig hardloopt met muziek op, zou eigenlijk AirPods moeten hebben. Waarom ik ze zo handig vind en wat mijn ervaringen zijn tijdens het hardlopen vertel ik in deze blog.

AirPods kopen voor het hardlopen

Voorheen liep ik hard met mijn iPhone en oortjes aan een snoertje. Daar had ik vaak ruzie mee. Dan sloeg ik per ongeluk met mijn hand of arm tegen het snoertje en dan viel of mijn iPhone uit mijn jaszak, of mijn oortjes gingen uit. Met als gevolg dat ik moest stoppen om ze opnieuw in te doen of mijn iPhone weer goed moest wegstoppen. Dat ging dan weer ten kosten van mijn hardlooptijd èn de lekkere flow waar ik dan net in zat. Toch vond ik AirPods nogal prijzig en twijfelde ik of het de moeite waard was ze aan te schaffen voor alleen het hardlopen.

De voordelen van AirPods

Mijn man had de AirPods als eerste en liet me de voordelen zien. Een enorm voordeel is natuurlijk dat deze oortjes draadloos zijn. Wie, net als ik, ook altijd in de klit zit met dat snoertje tijdens het sporten, zal hier direct het voordeel van inzien. AirPods kopen voor het hardlopen is zeker de investering waard, want het scheelt zoveel ergernis. Bovendien kun je ze dus ook voor andere sporten gebruiken. Behalve zwemmen trouwens, want ze zijn niet waterdicht. Wat verder heel handig is, is dat ze zichzelf opladen in de case. Je doet ze dus na afloop weer terug in het hoesje en bij het volgende gebruik zijn ze weer vol. In totaal kun je er 15 uur mee doen, daarna moet de case ook weer opgeladen worden. Met de oortjes zelf kun je ongeveer 3-5 uur muziek luisteren. Bellen kan korter. (maar dat doe je meestal niet tijdens het hardlopen).

AirPods in case

Geluidskwaliteit

De kwaliteit van het geluid is trouwens prima. Zodra je de oortjes in je oren doet, maken ze verbinding met je iPhone. Geen ingewikkeld gedoe dus, gewoon je hardloopkleren aan, oortjes in, Runkeeper of Strava opstarten en gáán! De muziek begint direct te spelen en je raakt niet verstrikt in een snoer terwijl je rent.

Hoe zitten AirPods in je oren?

Bij mij zitten ze prima in mijn oren. De pasvorm is goed en ik verlies ze nooit. Ik heb wel verhalen gehoord van mensen bij wie ze minder goed passen. Daar zijn wel oplossingen voor, zoals een touwtje dat je er aan vast kunt maken of de AirPod sleeves (die tevens als geluidsdemper kunnen worden gebruikt). Gelukkig heb ik die niet nodig, maar als je twijfelt over Airpods kopen voor het hardlopen, omdat je bang bent dat je ze zult verliezen, dan weet je nu dat dat niet nodig is.

Waar koop je AirPods en wat kosten ze?

AirPods zijn bij diverse offline en online winkels te koop, zoals bijvoorbeeld bij bol.com. Hier kosten ze €210 (met draadloze case) of €159 (met normale case) en dat is volgens mij een redelijk standaard prijs. Doe ze jezelf cadeau, want ze zijn echt de moeite waard als jij een regelmatige hardloper bent en graag muziek luistert!

hardlopen blauw shirt

 

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
AirPods
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelKinderkleding voor een bruiloft
Volgend artikelKinderen voor Kinderen 40! De Grote Show
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in