Apps met filmpjes voor kinderen

apps-filmpjesDat kinderen handig zijn met de iPad, dat zien we om ons heen wel. De iPad kan op verschillende manieren ingezet worden. Om iets te oefenen of leren, een spelletje spelen, alleen of samen. Maar ook ter ontspanning een filmpje kijken. En uiteraard zijn die ook te vinden in de App Store. Ik heb er vijf voor je op een rij gezet.

Let op: schakel Wi-Fi in (indien nodig) om onnodige kosten te voorkomen. Bij sommige apps kun je ook de filmpjes downloaden en offline afspelen. Dit verschilt per app.

Loom voor kinderen – Juf Jannie leer het me

Geschikt voor iPad – € 0,99
De app ‘Loom voor kinderen’ is een met 25 filmpjes en werkt zonder internetverbinding. Kinderen kunnen tijdens het filmpje meedoen en zo hun eigen armbandje of voorwerp loomen.

Loom voor kinderen

NPO Zappelin

Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Een leuke app voor kinderen van 2 tot 6 jaar. De app bevat onder andere een televisie button waar je filmpjes mee kunt kijken. Je kunt afleveringen van Zappelin terug kijken. Maar ook vanuit de app kijken wat er op dat moment op tv is bij Zappelin. Door de eenvoudige navigatie is goed te gebruiken door jonge kinderen.

NPO Zappelin

NPO Zapp

Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Nog een app van Zapp, maar nu voor kinderen vanaf 6 jaar. Je vindt hier afleveringen van Jill, SpangaS, Checkpoint en meer. Ook vanuit deze app kun je kijken wat er nu op tv is.

NPO Zapp

RTL Telekids

Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Met deze app kijk je kinderprogramma’s van RTL Telekids terug. Denk hierbij aan: Bobo, Sam de brandweerman, Burgers Zoo & Waarom, Titatoverfeest, De schatkamer en nog veel meer. Met handige navigatie voor jonge kinderen.

RTL Telekids

Schooltv Beeldbank

Geschikt voor iPad – Gratis

Veel kinderen kennen Schooltv via de klas. Als ze wel eens meekijken hoe de juf of meester naar het filmpje gaat (of zoekt) dan redden ze zich met de app ook snel. Je vindt hier educatieve filmpjes over allerlei onderwerpen. Maar ook aflevering zoals Koekeloere, Aap Poot Pies en het Zandkasteel. Voor hele jonge kinderen staat er te veel informatie op het scherm en is het verstandig dat ouders het filmpje klaarzetten.

Schooltv Beeldbank

Vorig artikel8 x leuke free printables voor Valentijnsdag
Volgend artikelLove is in the air… leuke evenementen op Valentijnsdag
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in