Love is in the air… leuke evenementen op Valentijnsdag

Love is in the air 1Aangezien Valentijnsdag tevens onze trouwdag is, gaan we dit jaar al voor de 21e (!) keer iets leuks doen op 14 februari. Gelukkig is het niet moeilijk steeds weer iets te verzinnen, er wordt tegenwoordig zoveel georganiseerd op deze niet alleen voor ons bijzondere dag…Voor Hip & Hot zette ik de leukste evenementen op een rij. Wie weet komen we elkaar ergens tegen!

Magere_Brug

Verliefd, verloofd, getrouwd: in Amsterdam is altijd wel iets romantisch te doen. Voor picknicken in het Vondelpark is het nog te koud, maar van de Valentijnsloop krijg je het (hand in hand?) zeker warm. Met het vooruitzicht op de Chocolate Heaven en de Valentine’s Afterparty na afloop houd ik die 5 kilometer wel vol. Wil je iets doen waar je minder snel van buiten adem raakt? Maak dan een relaxte wandeling door Amsterdam. Zorg er voor dat je sowieso over de Magere Brug komt. Het verhaal gaat dat als je elkaar daar kust, je voor altijd samen zult blijven!

Sex and the Sea

In ieder stadje een ander schatje. Rond dit thema is in Rotterdam in het Maritiem Museum nog t/m 8 maart de expositie Sex and the Sea te zien (16 plus!). Op Valentijnsdag kun je in het museum een workshop volgen in het schrijven van een liefdesbrief. Die je vervolgens in een fles stopt natuurlijk! Ook krijg je hulp bij het voordragen van een mooi liefdesgedicht of het doen van een origineel huwelijksaanzoek. Voor dat laatste is trouwens ook de Euromast heel geschikt. Daar kun je heerlijk eten en op Valentijnsdag hebben ze allerlei leuke arrangementen onder het motto Valentijn op 100 meter hoogte. Als je daar geen kriebels in je buik van krijgt…

sonnenborgh_hartjes_3

Liefde is… samen staren naar de sterren! Speciaal hiervoor is sterrenwacht Sonneborgh in Utrecht dan ook op Valentijnsavond geopend. Kruip met je liefje in het planetarium en droom weg onder een virtuele sterrenhemel. Bij helder weer staan de telescopen klaar om te speuren naar vallende sterren (dan mag je een wens doen!) en het sterrenbeeld van je geliefde. Of pak een zitzak, ga knus samen op het waarneemdak zitten en hef het glas op jullie liefde. Gratis champagne is bij de entreeprijs inbegrepen 😉 Happy Valentinesday!

Love-is-In-the-Air 3

Vorig artikelApps met filmpjes voor kinderen
Volgend artikelGeboortekaartjes, de nieuwste trends voor 2015 op een rij!
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in