Apps die de woordenschat van kinderen verbeteren

apps-woordenschatTaal, een heel belangrijk onderdeel van ons leven. Als kind begin je met je eerste woordjes en langzaam aan worden dat er steeds meer. Uitbreiden van woordenschat is belangrijk. Dit kan op verschillende manieren. Uiteraard gebeurt dit al door de dag heen. Door te communiceren met elkaar. Maar ook door te lezen. Hierover gaf ik al eerder tips: prentenboeken apps.  Deze keer wil ik je enkele apps laten zien waarmee je de woordenschat van het kind ook mee uit kan breiden. De apps zijn zowel thuis als op de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en in de klas goed in te zetten. Ik wil je kennis laten maken met onderstaande vijf apps. Heb je behoefte aan meer apps ten aanzien van woordenschat, kijk dan op deze pagina.

Tag to tap- Geschikt voor iPad – € 0,99

Deze app kun je helemaal op maat maken. Door middel van eigen foto’s bepaal jij welke woorden het kind gaat leren. De app bevat twee spellen. Tag game en Guess what? Bij de eerste kun je de foto aanraken en je hoort en leest het woord. Bij de tweede hoor en zie je het woord en moet je het juiste voorwerp aanraken.

Lees hier een uitgebreide review.

Foto Buttons

Sound Touch 2– Geschikt voor iPad & iPhone – € 3,99

In deze app komen de volgende vier categorieën aan bod: menselijke geluiden, natuur en weer, beroepen en dieren. Per categorie komen er 12 illustraties in beeld. Raak één van deze illustraties aan je krijgt een foto te zien die erbij hoort. Per illustratie zijn er vijf verschillende foto’s. Bij iedere foto kun je de woordenschat uitbreiden. Waar gaat het om op de foto? Daarnaast kun je natuurlijk ook de foto goed bekijken. Misschien staan er wel voorwerpen bij die ook nieuw zijn? Hoe heten deze. Deze laatste activiteit moet je samen met het kind bekijken, want deze woorden worden niet genoemd. Maar zo kun je de app wel breder inzetten, thuis of op school.

Sound Touch 2

Foto Buttons- Geschikt voor iPad & iPhone – € 1,99

Een app, eenvoudig en kleurrijk in gebruik. Raak het scherm aan en er verschijnt een button. Raak deze nog een keer aan en er verschijnt een afbeelding, eventueel met spraak. De app bevat een grote hoeveelheid buttons. Maar je kunt zelf ook buttons met foto’s en spraak toevoegen. Denk hierbij aan familieleden of in de klas aan thema’s. Je kunt aanvinken welke buttons er in beeld mogen komen. De anderen blijven bewaard, maar staan uit. Echt een mooie app!

Lees hier een uitgebreide review.

Tag to Tap

 

Juf Jannie – Kinderboerderij– Geschikt voor iPad – € 1,99

Ik heb al eerder apps van Juf Jannie onder de aandacht gebracht. Ook voor dit onderdeel heeft Juf Jannie meerdere apps. De kinderboerderij is er één van. Deze app bevat 4 interactieve platen met als thema ‘De kinderboerderij’. Iedere plaat bevat twee oefeningen: raak de plaatjes aan en oefen woorden en zinnen & beantwoord de woordenschatvragen door de plaatjes aan te raken. De afbeeldingen zijn kleurrijk en passen bij de belevingswereld van peuters en kleuters.

Juf Jannie Kinderboerderij

Video Touch Voertuigen– Geschikt voor iPad & iPhone – € 2,99

Deze app is van dezelfde makers en werkt op dezelfde manier als app ‘Sounds Touch 2’. In deze app worden voertuigen onder de aandacht gebracht bij (jonge) kinderen. Niet door plaatjes maar door middel van filmpjes. De app bevat 12 verschillende voertuigen. Ieder voertuig bevat 4 filmfragmenten met geluid. Ook bij deze app geldt: kijk je er samen met het kind naar, bespreek dan ook andere woorden voor werpen die in beeld komen tijdens het filmpje. Zo zet je de app nog breder in. Leuk voor kinderen die van voertuigen houden!

Video Touch Voertuigen

Vorig artikelWin een mooie multifunctionele tas voor moederdag!
Volgend artikelWasbare luiers, handig of niet?
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in