Asperge tartaar recept

aspergetrioAsperges, je haat ze of je houdt van ze. Sommige mensen noemen het ‘t witte goud. Ze zijn er gek op en kijken reikhalzend uit naar het aspergeseizoen. Dat loopt doorgaans van half april tot half juni. Dit is enigszins afhankelijk van de hoogte van de temperatuur in deze maanden. Soms begint het seizoen iets eerder, dan weer wat later. Wie asperges erg lekker vindt, zet het vaak in zijn agenda. Zelf ben ik geen enorme aspergefan, maar ik lust ze wel. Het hangt erg af van hoe ze zijn klaargemaakt. In deze blog een Asperge tartaar recept, wat ik zelf erg lekker vind. 

Lees ook: Flammkuchen met bloemkoolrijst

Asperge tartaar recept

Op de foto hierboven zie je dat ik een trio van asperges maakte als avondmaaltijd. Dit bestond uit een flammkuche met asperges en spekjes, een aspergesoepje en dus de asperge tartaar. Het asperge tartaar recept deel ik hieronder met jullie, van de aspergesoep en de flammkuche zal ik in een aparte blog het recept beschrijven. Dat is wat overzichtelijker.

asperge tartaar

Wat heb je nodig?

De ingrediënten voor de asperge tartaar zijn simpel. Zorg voor goede, verse asperges liefst van de teler of de groenteboer. Er zijn trouwens heel veel originele recepten te vinden als het gaat om asperges hoor. Je hoeft echt niet alleen de klassieke variant met hollandaise saus te maken. Op de website van het Aspergecentrum vind je er genoeg, heel leuk om daar eens een kijkje te nemen als jij van asperges houdt. 

  • Verse, witte asperges, 500 gram
  • plakjes beenham
  • 3 eieren
  • witte wijnazijn
  • boter
  • tuinkers
  • citroen
  • peper en zout

Zo maak je het

Schil de asperges met een speciale aspergeschiller of een dunschiller. Als je ze niet goed schilt, worden ze draderig en dat is niet lekker.  Kook ze rechtop in een aspergepan of liggend in een andere pan. Dat duurt, afhankelijk van de dikte, ongeveer 8-10 minuten. Kook tegelijk de eieren in 8 minuten stevig. Snijd de asperges na het koken in kleine stukjes. Doe alle kleine stukjes bij elkaar in 1 kom en laat afkoelen. Maak ook de eieren klein met een eiersnijder en doe ze door de aspergestukjes. Maak ondertussen de hollandaise saus, het recept vind je hier. Volg de stappen goed op, anders mislukt het. Als de saus klaar is, meng je een beetje door het aspergemengsel. Maak daarna taartjes met de tartaar vorm op de borden. Ik heb thuis zo’n set kookringen in verschillende formaten, dat werkt ideaal. Schep wat hollandaise saus over het tartaar en top af met een beetje tuinkers. Smullen maar!

asperge tartaar recept

Vorig artikelHandig trucje voor je smartphone met WhatsApp
Volgend artikelDe nieuwe iPhone 12 is paars
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in