Asperges, de lekkerste groente van Nederland

Asperges, de lekkerste groente van NederlandOp de dag dat asperge als lekkerste groente van Nederland wordt uitgeroepen, schrijf ik over een hip kookboek rondom deze groente. Het asperge-seizoen valt in april. Dit is de maand waarin we van deze mooie groente kunnen genieten. Zelf ben ik vooral fan van de groene versie, maar als het echt malse witte zijn, verwerkt in een goed recept, kun je me daar ook blij mee maken.

Asperges, de lekkerste groente van Nederland

Aangezien “het witte goud” de lekkerste groente van Nederland worden genoemd, mag ik dan ook graag recepten koken uit het kookboek Asperges, kookboek voor de fijnproever van S Stich. Dit kookboek bevat hele lekkere recepten, en niet eens moeilijk te maken. De prachtige foto’s zorgen dat het water je in de mond loopt. Mits je van asperges houdt natuurlijk. Misschien nog wat vroeg, maar dit is een leuk kookboek voor onder de kerstboom. En ook om met kerst uit te koken, want tegenwoordig vind je rond de kerstdagen ook wel asperges in de beter gesorteerde supermarkten.

Asperges, de lekkerste groente van Nederland kookboek

Kookboeken over asperges

Tegenwoordig zijn er steeds meer kookboeken over deze april-groente te vinden. Hierin vind je originele of klassieke recepten. Dat is fijn, want de klassieke versie heb ik nou wel zo’n beetje gezien, hoe lekker ook. Het is juist leuk om eens een combinatie te proberen die wat minder voor de hand ligt. Zowel groene als witte en zelfs paarse asperges komen er voorbij. Klik op de link om het kookboek te bekijken. Alle kookboeken die ik hier noem heb ik zelf en gebruik ik regelmatig om een lekker recept uit te zoeken in het juiste seizoen. Natuurlijk gebruik je ze niet allemaal, dat is met ieder kookboek zo. Toch staan er een heleboel niet al te ingewikkelde recepten in. 

Online recepten met asperges

Ook online kun je tegenwoordig mooie recepten vinden. Op onze eigen blog deel ik er twee, maar elk jaar maak ik weer iets nieuws en deel ik ze met mijn volgers. Ook op andere culinaire blogs kun je natuurlijk inspiratie vinden voor jouw lente-diner. De recepten die je op deze website kunt vinden plaats ik hieronder, zodat je snel kunt doorklikken naar het recept van jouw keuze. 

Veel plezier met het koken!

asperges met clemont rouge kaas en portsiroop uit de oven

Vorig artikelUnieke posters
Volgend artikelHippe uiltjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in