Beloningssytemen

Voor mijn werk als ambulant begeleider werk ik regelmatig met beloningssystemen. Ook thuis wil ik het wel eens invoeren. Gelukkig niet al te vaak nodig, maar als ik hoor dat ik de hele dag loop te mopperen is het goed om er een positieve draai aan te geven. Met een beloningssysteem kun je het negatieve omkeren in iets positiefs. Denk maar aan jezelf, het is altijd leuk om een compliment te krijgen, maar het is nog leuker om ook iets te verdienen met je prestatie. Denk aan een bonus op je werk, een wedstrijd die je wint, een fooi of extraatje van een klant als je iets goeds gedaan hebt. Bij kinderen werkt dat net zo. Soms kan een beloningssysteem het vragen van negatieve aandacht omkeren in het vragen van positieve aandacht. Een beloningssysteem moet na een paar weken wel afgebouwd worden, anders wordt een kind er te afhankelijk van. Bij Uitgeverij Stam, mij vanuit het onderwijs al langer bekend, kun je tegenwoordig ook als papa en/of mama leuke beloningsstickers en kaartjes bestellen voor thuisgebruik. Handig! Kinderen gaan ervoor, die stickers en plaatjes. Zeker als ze nog wat jonger zijn is een sticker heel wat. Hier heeft het bijvoorbeeld goed gewerkt om onze dochter te stimuleren niet meer enorm vroeg haar bed uit te komen. Met behulp van een beloningskaart met stickertjes was ze gemotiveerd om ‘s morgens eerst op haar klok te kijken en ons pas wakker te maken na half 8. Intussen zijn de stickertjes niet meer nodig, maar we houden ze binnen handbereik voor het volgende moment.

In de kerstvakantie, zo met de kindjes om je heen, zijn er vast genoeg momenten geweest dat er gemopperd werd. Tijd om in het nieuwe jaar weer even consequent te zijn, kindjes in het gareel en het mopperen uitdoven. Een beloningspakketje bestel je voor weinig geld en met gemak bij Uitgeverij Stam. Maar… wij mogen ook 2 setjes weggeven! Wil jij hier kans op maken? Laat ons dan via dit formulier weten wat de meest overheersende kleur is van de dikke duimen kaart. Wie weet mag jij dan straks zo’n handig setje in ontvangst nemen! Deze actie loopt tot 30 januari 2011.

Vorig artikelDe oliebollenkoerier
Volgend artikelHappy New Year 2011
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in