De beste jaren komen nu!

de beste jaren komen nuHet is toch zo’n kantelpunt, als je 40 wordt. En ik word dat, dit jaar. Ik kan me nog goed voor de geest halen dat ik 30 werd. Dat vond ik ook wel een dingetje, maar toch op een andere manier. Toen stond ik nog voor het project “kinderen krijgen”. Tien jaar verder en plots heb je dat achter je. De vraag is: komen de beste jaren nu, of zijn ze juist geweest?

Hoe voelt het om bijna 40 te zijn?

Veertig worden voelt een beetje alsof je echt gaat aftakelen. Ik merk het ook al een beetje, al klinkt dat suf. Als ik uit bed stap ‘s morgens kraakt er vanalles en ben ik echt een beetje stijf. Ik krijg steeds meer grijze haren en rimpels. Waar je op je twintigste en begin 30 het gevoel hebt dat de beste jaren nog moeten komen, lijkt het nu alsof je ze achter je hebt liggen. Vanaf nu kan het eigenlijk alleen maar slechter worden ofzo. Fysiek ga je achteruit, mentaal merk ik ook al dat ik minder goed kan onthouden en de nieuwste technische snufjes niet meer meteen begrijp.

Thema’s

Ik werd dan ook heel bij van het boek “De beste jaren komen nu“. Terwijl ik dacht dat ik ze achter me had liggen, heeft dit boek me weten te overtuigen dat hier niks van klopt. Dit boek gaat precies over waar ik nu sta. Hoe ik denk, wat ik voel, wat ik meemaak in mijn leven. En dat is echt anders dan 10 jaar geleden. Ik ben heel wat levenservaring en levenswijsheid rijker. Ik denk anders. Maak me minder druk dan vroeger, oordeel minder over anderen.

Het boek doorloopt een aantal thema’s, zoals:

-hoe blijf je fysiek fit na je 40e?
-hoe zorg je voor financiele onbezorgdheid?
-hoe houd je je liefdesleven goed en spannend?
-hoe ga je om met het verlies van mensen?
-wat wil ik met mijn carrière?
-hoe geef je verder zin aan je leven na je 40e

Enige wat niet helemaal matcht met mijn situatie, is dat het boek uitgaat van het feit dat rond je 45e de kinderen wel uit huis zijn. Tja, dat wordt hier een beetje lastig. Fee op haar zelf laten wonen is ietwat vroeg als ze 6 jaar is. Maar verder zijn de thema’s zeer herkenbaar en daardoor leuk om te lezen als je 40, 45 of 50 wordt. Voor die leeftijdscategorie is het een herkenbaar boek en tevens een leuk en origineel cadeautje. Aanrader!

De beste jaren komen nu is een uitgave van Esta en te koop via oa bol.com.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #69 deel 2
Volgend artikelBoeiend buitenspeelgoed voor warm weer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in