Boeiend buitenspeelgoed voor warm weer

buitenspeelgoed-voor-warm-weerHet voorjaar en de zomer zijn bij uitstek de seizoenen om heerlijk buiten te spelen. Ik heb het geluk dat alle kinderen in het voorjaar jarig zijn, dus buitenspeelgoed staat vaak op het verlanglijstje. Hebben ze weer een heleboel nieuws om lekker mee aan de gang te gaan. Ik zetten boeiend buitenspeelgoed voor warm weer op een rijtje.

Verschillende weertypes

Nu zijn er natuurlijk verschillende types weer, zeker in Nederland. Van superheet, tot nog net geen “zonder jassen weer”. Al deze verschillende weertypes, geven ook behoefte aan ander buitenspeelgoed. Met water spelen doe je immers niet als er nog een fris windje staat, maar wel als het echt zomers weer is en de zon volop schijnt.

Welk speelgoed past bij zomers weer?

Als het echt warm is, zet je natuurlijk voor de kleintjes een bak water neer met waterspeelgoed. Of je gaat naar het strand, dan heb je natuurlijk strandspeelgoed nodig zoals emmertjes, schepjes, gieters, zeefjes en zandtaartbak setjes. Voor de jongens (maar zeker ook voor meisjes!) zijn ook de kiepauto’strucksamfibie auto’s en graafmachines belangrijk, zij willen zandkastelen bouwen, wagenparken bouwen en zand heen en weer rijden op het strand.

taartbak set

Vergeet ook niet dit leuke zandgolf spel! Mijn kinderen vinden het erg leuk en spelen het eindeloos. Ze doen sneller een succeservaring op dan bij bijvoorbeeld beachbal, waar je met jonge kinderen vaak niet 1 x kunt overspelen en ze daardoor snel beu raken.

zandgolf

Speelgoed passend bij voorjaarsweer

Is het niet zo warm dat kinderen met water kunnen spelen, dan kun je alsnog uit de voeten met allerlei buitenspeelgoed. Heb je een zandbak, dan is strandspeelgoed nog steeds een must. Of je gaat gewoon naar het strand en houdt de kleren aan.

Bellen blazen is altijd leuk, voor jong en oud en het kan bij ieder weertype. Ze kosten bijna niks, dus zorg dat je er altijd wat van in huis hebt. Goed voor zeker een half uur speelplezier per dag.

bellenblazen

Een trekkar is handig om spullen te verplaatsen. Leg wat stenen, boomstammen en andere natuurspullen neer en laat kinderen ze heen en weer verplaatsen. Klinkt gek, maar ze vinden het echt leuk.

trekkar

Met een bal zijn zoveel spelletjes te bedenken. Ik speelde er vroeger eindeloos mee. Van voetballen tot trefbal, van buskruit tot “stand in de mand en de bal is voor…”

bal

Picknicken is altijd leuk. Pak wat fruit, broodjes, drinken en een picknickkleed in en loop naar het park. Kinderen genieten van picknicken. Na het eten gaan ze lekker in het park rondrennen en wie weet kun jij dan zelfs nog wel even een tijdschrift lezen? Vergeet in elk geval niet om deze leuke picknickmand van Janod mee te nemen. Kunnen de kinderen het picknicken naspelen thuis hiermee. Kinderen vinden ‘m geweldig!

picknickmand

Tot slot tip ik de speeltenten inclusief bijpassende speelkleden. Tenten hebben altijd een magische uitwerking op kinderen. Ze bouwen ze niet voor niets vaak zelf. Soms is het gewoon slim om een kant en klare tent op te zetten en niks te zeggen. Wedden dat ze er direct in gaan spelen? Hele verhalen worden er bedacht en ze zijn zo een uur zoet. Zorg ook dat je zo’n leuke opbergzak met speelgoed mee hebt. Speeltenten zijn trouwens leuk voor buiten èn voor binnen. Je kunt ze bovendien overal mee naartoe nemen. Wij zetten ze vaak ook op het strand neer. Zijn ze meteen beschut tegen de felle zon.

speeltent

Nog niet genoeg inspiratie? Benjamin Bengel bracht een buitenspeelgids uit met het buitenspeelgoed dat zij in het assortiment hebben. Je leest hem hier.

buitenspeel gids

Vorig artikelDe beste jaren komen nu!
Volgend artikelLed trapverlichting
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in