Betalen met je telefoon, ideaal!

Vorige week maandag, terwijl ik me eigenlijk helemaal niet lekker voelde, zat ik bij de ABN Amro om een rekening te openen. Dat had meerdere redenen, maar de belangrijkste is dat je tegenwoordig met je telefoon kunt betalen. Dat hippe snufje moest ik natuurlijk uitproberen. Betalen met je telefoon, ideaal!

Betalen met je telefoon, ideaal!

Oke, zoals jullie allemaal weten ben ik recent verhuisd naar een kluswoning 2.0. Dat is een nieuwbouwhuis waar niets in zit. Geen muren, geen leidingen, geen badkamers, keuken, toiletten, geen verwarming, helemaal niets, nada noppes. Nu was dat huis op zich al helemaal niet goedkoop, maar je zult begrijpen dat zo’n huis afbouwen een behoorlijke kostenpost is. Naast de grote facturen, zoals die van de aannemer, loodgieter, elektricien, enz, moesten er ook steeds kleine uitgaven worden gedaan. Een verfje hier, een schroefje daar,  gipsplaten, vloeren en nog veel meer. De ritjes naar de bouwmarkt waren al snel niet meer op 1 hand te tellen. Tijdens zo’n verhuizing kwam het regelmatig voor dat mijn tas met portemonnee net in het andere huis stond. Of dat ik ‘m gewoon niet mee nam omdat ik zoveel moest sjouwen. Een paar keer stond ik dan zonder pasje, heel onhandig. Terwijl ik mijn mobiel wel bij me had.

Tip van een medeklusser

Op een dag stond ik bij de Gamma om een toiletborstel te kopen. Nieuw huis, nieuwe toiletborstels vond ik, wel zo fris. Voor mij bij de kassa stond een mannelijke medeklusser. Hij had zijn kar volgeladen en bij het afrekenen pakte hij zijn smartphone, hield ‘m tegen de pinautomaat en had kennelijk afgerekend. Vol verbazing sprak ik hem aan: hoe werkte dat nou? Hij legde mij uit dat hij sindskort de ABN AMRO Wallet app had. Hier kun je je rekening aan toevoegen en zo kun je dus contactloos betalen. Dat leek me wel wat.

Uitzoekwerk

Enthousiast kwam is thuis, en mijn eigen gadgetfreak Maik ging meteen op zoek naar informatie. Helaas is de Wallet app er op dit moment alleen voor Android, maar gelukkig hadden we nog een toestel liggen. Ik besloot de rekening online aan te vragen en hier voortaan het budget voor het huis op te zetten. Zo hielden we die uitgaven meteen gescheiden van de gewone maandelijkse uitgaven en kon ik uitproberen of het goed werkt.

Contactloos betalen is fijn

Mijn ervaring is heel positief. Het werkt echt flitsend en dat maakt het supermakkelijk. Geen gedoe meer met pasjes. Mijn telefoon heb ik altijd bij me. Overal waar je contactloos kunt betalen met je plastic betaalpas, kan je ook betalen met de Wallet. Zelfs in het buitenland! Handig als ik weer eens op persreis ga. De bouwmarkten in Delft kon ik in ieder geval terecht met de ABN AMRO Wallet. Nu zie ik trouwens de mensen naar mij kijken als ik zo eenvoudig betaal met mijn telefoon. Net zoals ik dat deed bij mijn kluscollega vorige maand toen ik het voor het eerst zag.

Zou jij dit ook wel eens willen proberen? Waarom wel of niet?

Vorig artikelHet verlies van een kind
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #106
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in