Tips voor de kinderboekenweek met thema feest

prentenboek appAanstaande woensdag is het weer kinderboekenweek. Dit jaar is het extra feest, want de kinderboekenweek bestaat 60 jaar. Daarom is het thema dit keer ook: Feest!

Ik vind het altijd leuk om er thuis mee aan de slag te gaan. Lezen is leuk, voor jong en oud. Mijn kinderen mogen altijd een boekje uit kiezen bij de boekwinkel. Dat mogen ze helemaal zelf kiezen, maar ik stuur het wel een beetje. Zo zorg ik bijvoorbeeld dat de kleintjes een boek voor hun eigen leeftijd kiezen en liefst ook een mooi boek, geen Cars of Hello Kitty ofzo. Op de website van de kinderboekenweek vind je allerlei activiteiten om met de kinderen te doen. Zo zijn er in het hele land leuke dingen te doen, heeft uiteraard Kinderen voor Kinderen weer een officieel kinderboekenweeklied gemaakt en vind je de bekroonde boeken op de website.

Er zijn ook een aantal interessante apps te downloaden voor de kinderboekenweek.

1. Fabians Feest Deze app is gebaseerd op Fabians feest, het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2014, geschreven en getekend door Marit Törnqvist. Fabian en zijn moeder staan op het punt om samen naar een groot feest te gaan. Fabian fantaseert er op los. Het zal het leukste feest van de wereld worden, dat weet hij zeker. Misschien is er een taart zo groot als het plein en zijn er grachten vol limonade, olifanten om op te rijden en muziek waar je vanzelf van gaat dansen. Moeder bibbert eerst nog een beetje als alles wat Fabian bedacht heeft echt waar blijkt te zijn. Maar samen vieren ze uiteindelijk het feest van hun leven! Voor alle leeftijden en gratis.

app

 

2. Versier jezelf. Deze app is online en dus niet op je smartphone. Je kunt een poster van jezelf laten maken. Volg de stappen op de website en print je poster uit. Voor 1000 kinderen ligt er na de kinderboekenweek een echte poster van je ontwerp klaar!

versier jezelf app

3. Rootz Rootz opent haar virtuele deuren tijdens de zestigste editie van de Kinderboekenweek. De Rootz app voor de Ipad, die voorlezen op afstand met behulp van videobellen mogelijk maakt, biedt tien gratis kinderboeken aan tijdens het leesfestijn. Daarmee moet de Kinderboekenweek ook een feest worden voor grootouders of ouders en kinderen die niet bij elkaar zijn om samen te kunnen lezen. De Kinderboekenweek, het jaarlijks terugkerend evenement om het belang van lezen onder de aandacht te brengen, wordt dit jaar van 1 tot en met 12 oktober gehouden.

kinderboekenweekgeschenk

Vorig artikelNog even nagenieten van de zomer…
Volgend artikelHouvast, een magazine over dragen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in