Bezoek een Aloë Vera kwekerij met je kind en volg een workshop

Dr Green aloe veraWe kennen de Aloë Vera allemaal wel van naam, maar hoe groeit zo’n plant, hoe groot kan hij worden en wat kun je er dan mee doen? Dat is informatie die we wat minder snel paraat hebben. In Naaldwijk zit Aloë Vera kweker Dr. Green en zij vertellen heel graag meer over deze wonderlijke plant. Daarom bieden ze leuke rondleidingen aan voor jong en oud èn kunnen kinderen er een workshop volgen op woensdagmiddag. Mijn jongste twee dochters zijn gisteren geweest en ze vonden het zo leuk, dat ik jullie er graag meer over vertel.

Bezoek een Aloë Vera kwekerij met je kind en volg een workshop

Dr Green zit in Naaldwijk, dus dit is vooral een tip voor mensen uit de regio Zuid-Holland. Kom je van verder weg, dan kun je alleen in de vakantie komen, omdat je er natuurlijk om 13.00 uur moet zijn. Dat lukt alleen als de kinderen geen school hebben. Gelukkig zijn de komende 4 data juist in de meivakantie. Een leuke activiteit dus om in te plannen. Deze zal ik aan het einde van deze blog nog even op een rij zetten, maar ben je nu al nieuwsgierig, dan kun je ze via deze link vinden. 

dr green aloe vera kweker

Bezoek een Aloë Vera kwekerij met je kind en volg een workshop

Wat doe je allemaal bij de kinderexcursie?

Het bezoek begon met een rondleiding door de kas, waarbij heel veel verteld werd over de Aloë Vera plant. Ze leggen dan uit hoe ze de planten binnen krijgen en wat ze er dan mee doen. Ze komen namelijk eerst zonder wortels binnen dus kunnen niet meteen op aarde worden gezet. Heel het proces wordt uitgelegd. Naast een plant, heeft de gel in de bladeren ook een verzorgende werking. Zo kun je het gebruiken als verzorging voor je gezicht, wondjes, geïrriteerde billetjes van baby’s, rimpels, enz. Hoe dit moet, leggen ze uit tijdens de workshop. Daar leer je hoe je van een blad de gel kunt oogsten, hoe je dat kunt bewaren en waar je het allemaal voor kunt gebruiken. Dit hebben de kinderen natuurlijk ook gedaan en dat vonden ze heel leuk. Ze kregen het potje met hun zelfgemaakte gel mee. 

fee leest wat ze moet doen

aloe vera workshop

 

 

 

 

 

 

lenthe gel uit de stengel halenmaik met lenthe en fee aloe vera

Wanneer kun je de rondleiding en workshop volgen?

De komende maanden worden er nog regelmatig rondleidingen en workshops gegeven. Niet alleen voor de kinderen trouwens, ook voor volwassenen. De kinderworkshops zijn op:

  • 26 april
  • 29 april
  • 3 mei
  • 6 mei

De kosten zijn €13,50 per kind en je kunt je opgeven via deze link. Op zaterdag 30 april en 28 mei zijn rondleidingen voor volwassenen beschikbaar, de kosten hiervoor zijn €7,50. Opgeven kan via deze link.

aloe vera bladstengel

Je eigen Aloë Vera plantje mee naar huis

Natuurlijk krijg je aan het einde van excursie een goodiebag mee naar huis met je eigen Aloe Vera plantje en je potje zelfgemaakte gel. Je plantje kan in 5 jaar uitgroeien tot een enorme plant! Je kunt Aloë Vera plantjes ook zelf stekken. Zo kun je van dit ene plantje er een heleboel kweken in je eigen huis. Hoe dat moet, krijg je op papier mee. 

aloe vera gel potje

potje

aloe vera plantjeBezoek een Aloë Vera kwekerij met je kind en volg een workshop in naaldwijk

Vorig artikelStalen deuren: de transformatie naar pure klasse
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #376
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in