Foto weekoverzicht Judith #376

hartige taartHet was weer een drukke, maar leuke week. Wel jammer dat het mooie weer niet bleef en we het met kou en regen moesten doen voor een deel. Hopelijk duurt het niet te lang, want ik hou van mooi weer. 

Maandag

Bij het opstaan wist ik al dat het een drukke dag zou worden. Jammer genoeg had ik nogal beroerd geslapen. Ik was om 3 uur wakker geworden en wakker gebleven. Ik besloot heel vroeg naar de sportschool te gaan. Sowieso had ik er de rest van de dag geen tijd voor, maar ik hoopte ook dat ik me er wat fitter van zou gaan voelen. Dat was gelukkig zo. Daarna reed ik naar een collega voor een intervisiebijeenkomst. Normaal doen we dat op kantoor, maar nu had ze ons bij haar thuis uitgenodigd. Was leuk om haar huis te zien. Mijn collega maakt ook keramiek en ze gaat nu stekjeshouders in keramiek maken. Heel handig!

Lunch met patat

We zouden vervolgens in het Zuiderpark gaan lunchen, maar waar we naartoe wilden bleek dicht op vrijdag. Dus werd het een patatje bij de snackbar haha. Moet een keer kunnen toch? Daarna had ik nog 2 afspraken, 1 online en de ander live. Door de hectische spits van Den Haag reed ik vervolgens weer naar huis, waar Maik gelukkig al hartige taart had gemaakt. Ik kon dus zo aanschuiven. Na het eten was ik zo moe, dat ik besloot rond 20.00 uur naar boven te gaan. Ik had een nieuwe Apple Watch serie 7 besteld, dus ik moest ook alle gegevens overzetten en mijn oude leegmaken, zodat ik die kan verkopen. Toen dat gebeurd was, ben ik eigenlijk vrij snel in slaap gevallen, zo moe was ik. 

stekhoudersapple watch

Dinsdag

Helaas had ik opnieuw niet zo goed geslapen, weer werd ik vroeg wakker. Gelukkig niet zo vroeg als de nacht ervoor en ik was op tijd gaan slapen, dat scheelde. Ik ging na het ontbijt meteen een rondje hardlopen in een rustig tempo. Met mijn nieuwe Apple Watch natuurlijk. Die het prima deed. Daarna ging ik in de werkkamer aan de slag. Ik had deze dag geen afspraken, maar wil ben bezig met een Powerpoint voor een presentatie in de aankomende vergadering. Tussendoor natuurlijk even geluncht. Helaas was het niet zonnig, dus dat deed ik niet in de tuin vandaag. Sterre was ook thuis van haar toetsen en was niet superenthousiast over hoe het deze dag was gegaan. Ze moet nu nog 3 toetsen en dan zit het er weer op. Na de lunch ging ik nog even verder met werken. Eind van de dag moest ik de bestellingen wegbrengen naar het postpunt bij Groenrijk. Ik kocht daar meteen nog een mooie kamerplant, een Maranta Fascinator Tricolor. Ik vind dat zo’n gave plant met die roze lijnen. Helaas hebben ze ‘m niet altijd, maar ik had op Instagram gezien dat hij er was dus meteen meegenomen. Net als een mooi waterplantje voor de kikkervisjes 🙂 Na het avondeten moesten Maik en ik nog door naar een ouderavond op school. 

kikkervisjes 2022maranta fascinator tricolor

Woensdag

Hoewel woensdag mijn vrije dag is, had ik het ook deze week toch druk met afspraken. Eerst een bila met mijn manager, daarna nog een gesprek over de sollicitatie en tot slot een afspraak op een school in de buurt. Maik was buiten de deur aan het werk en haalde de kinderen op voor en superleuke Aloë Vera workshop in Naaldwijk. Sterre had toetsweek en zat te blokken op natuurkunde. ‘s Avonds had Maik een beetje stress over vanalles (oa dingen op zijn werk), dus reed ik met Yuren naar de voetbal en bleef een uurtje in de auto wachten tot hij klaar was. Zo vloog de dag weer voorbij. 

sterre toets natuurkunde

Donderdag

Ik moest donderdag al heel vroeg bij de sportfysio zijn voor een inspanningstest. De test zelf ging goed. Ik hield het ietsje langer vol dan de fysio zelf had voorspeld op basis van mijn verhaal en de uitslag was in principe ook gewoon netjes. Wel zag hij een aanknopingspunt voor het feit dat mijn Vo2max niet omhoog gaat. Een beetje aan het einde van de inspanningstest, toen de weerstand echt flink hoog was en er dus veel van mijn lijf gevraagd werd, zag je dat mijn ademhalingsfrequentie omlaag ging en afvlakte. Dat hoort niet. Normaal gesproken mag je ademhalingsfrequentie naar 60 per minuut, maar die van mij stabiliseerde op 40 per minuut. Dat is het moment dat ik dus eigenlijk moet vermijden door of minder hard te trainen, of korter te trainen. Dat punt moet steeds verlegd worden eigenlijk, door het met kleine stapjes op te bouwen. Helemaal snappen deed ik het niet, maar hij gaat me dat nog uitleggen volgende week. Ik krijg dan ook een schema om mee te trainen. Voor nu weet ik in elk geval dat ik met zwemmen mijn hartslag rond de 130-135 moet proberen te houden en met hardlopen tussen de 140-150. Dat is de zone waarin ik mijn lijf wel uitdaag, maar niet over grenzen ga. Normaal is mijn hartslag tussen de 160-170 meestal bij hardlopen, dus dat is iets te hoog. 

fee maakt sneeuwpop

Salzburgerland

In de avond ging ik met de trein naar het Hilton in Amsterdam voor een perspresentatie van het Salzburgerland. Deze zomer gaan wij waarschijnlijk die regio ontdekken met het gezin. We wilden eerst naar Slowakije, maar dat stellen we toch nog een jaartje uit. Helaas kwam ik op de heenweg eventjes vast te zitten in de lift. Dat was minder fijn. Gelukkig kwam er na een aantal minuten toch weer beweging in. We zijn er maar uitgegaan en verder met de trap gegaan. Het was een leuke avond, met gezellige gesprekken en lekker eten. Daarna met de trein weer terug, toen vielen er al aardig wat witte vlokjes!

Amsterdam hilton double salzburger land

Vrijdag

Het had gesneeuwd en het was glad, dus bracht ik iedereen weg. Eerst de kinderen naar school, daarna Maik naar het station en toen reed ik door naar de sportschool voor wat krachttraining en de crosstrainer. Om kwart over 10 was ik thuis en bracht ik Sterre naar school. Om half 11 was ik gedoucht en was het tijd om even te relaxen. Even rust in huis, voor het drukke weekend begint. Ik heb gewoon wat gelezen, twee accommodaties geboekt voor IJsland in mei en alvast wat uitgezocht voor Albanië, wat ook op de planning staat. Ik ga best veel weg inderdaad deze maanden, maar mijn qr code loopt eind juni af en dan zijn veel landen voor mij weer een no go. Vandaar dat ik het er nu maar even van neem, zolang het kan. Ik was niet van plan om ieder half jaar Corona te krijgen en ik wil ook nog steeds geen vaccinatie om op vakantie te kunnen, dus tja. Om half 1 ging ik Fee halen, we lunchten samen en ze ging mij voorlezen uit een boekje. Daarna moest ik alweer Yuren en Lenthe ophalen. Die gingen buiten een sneeuwpop maken met nog wat sneeuw die was blijven liggen. Om half 4 moest ik de bestellingen van de webwinkel naar het postpunt brengen en zo was het al snel weer tegen vijven. Dan mogen de kinderen op een schermpje en ga ik meestal koken. 

sneeuw in april 2022

Zaterdag

Zaterdag is natuurlijk zwemdag, dus ik zwom 50 minuten. Weer 5 minuten langer dan vorige week. Daarna was het tijd voor ontbijt. Maik ging met Yuren naar de voetbal. Ik maakte met Fee bruisballen. Ze had dat gekregen voor haar verjaardag en het bleek een enorme kliederboel te worden. Bovendien vond ik de handleiding onduidelijk. De eerste poging mislukte, de tweede ging gelukkig redelijk goed en er ontstonden 3 bruisballen. Fee vond het helemaal geweldig, ik iets minder, maar dat is natuurlijk onbelangrijk. Als je nu denkt “tof cadeau”, dan deel ik de link met je waar je dit pakket kunt vinden. ‘s Avonds ging Fee natuurlijk meteen met haar nieuw verworven bruisballen in bad, dat snap je. 

bruisballen maken

Fotoshoot

Later die middag ging ik met Sterre naar Zoetermeer. We hadden er afgesproken in de studio van een fotograaf die speciale castingfoto’s van Sterre ging maken. Sterre wil zich namelijk heel graag inschrijven bij een castingbureau omdat ze hoopt een keer mee te kunnen spelen in een film of serie. Ze vindt het ontzettend leuk om te acteren, daarom zit ze op school ook bij de toneelclub. Dus nu hebben we maar eens stappen gezet om er meer mee te gaan doen. Met de foto’s kan ze zich straks inschrijven bij meerdere bureaus en wie weet mag ze dan een keer een casting doen. Aan het eind van de middag kwam er nog iemand mijn oude Apple Watch halen. Ik heb ‘m via Instagram verkocht aan dezelfde persoon als waar ik ooit mijn allereerste Apple Watch aan verkocht heb. Zo grappig. 

sterre fotoshoot

Zondag

Na een onrustig nachtje stond Fee alweer vroeg naast mijn bed. Ik wilde eigenlijk een trip naar Albanië boeken, maar dat was nu €50 pp duurder dan afgelopen donderdag. Ik wacht nog even of het deze week weer goedkoper wordt. Blijft een gokje. Net crypto’s 😉 Na het ontbijt gingen we naar Lentevreugd in Wassenaar voor een korte wandeling. Ik hoopte de kalfjes van dichtbij te kunnen fotograferen, maar ze lieten zich niet echt zien. Heel ver achterin het veld zaten ze. Mijn zoomlens kon er niet goed bij, dus ik moest het met veraf foto’s doen. De kinderen liepen te zeuren dat het koud was (was het ook trouwens) dus na een klein uurtje hielden we het voor gezien. Op naar Maasland, waar we bij Bij de buurvrouw gingen lunchen. Daar is een grote tuin met een Pipo wagen, waar de kinderen verstoppertje deden. Zonder jas. Opeens was het toen niet koud blijkbaar 🙂 Via de Kwantum reden we weer naar huis. We hebben daar wat dingen gekocht om een zitje te maken in de werkkamer. We hadden nog een lege hoek en ik wilde daar graag een stoel met bijzettafel en kleedje, om ongestoord te kunnen chillen en lezen. Dus zo geschiedde. Ik ben er blij mee. De kinderen keken de Titanic. Lenthe kan “My heart will go on” spelen op de piano en sindsdien wilde ze heel graag de film zien. Dat kon dan mooi de laatste uurtjes van deze zondag. Op naar weer een nieuwe week! Met veel regen zag ik. Bleegh. 

chillplek werkkamer

wandelen lentevreugd

Vorig artikelBezoek een Aloë Vera kwekerij met je kind en volg een workshop
Volgend artikelHoe kun je veilig met kinderen gaan varen?
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in