Bijt ie in je bil

krokiAls ex-juf ken ik natuurlijk vele liedjes. Niet zelden kijkt mijn man mij verwonderd aan als mijn dochter en ik een kinderliedje zingen dat hij niet kent van vroeger. Een van die liedjes gaat over de krokodil die in het water zwemt. Het is een veel gezongen liedje op kinderdagverblijven, creches en scholen. Vooral de eindzin: hap, au! Bijt ie in je bil… is een groot succes onder kinderen. Petra Koeleman heeft de zin uit dit liedje gebruikt als titel voor haar boekje: bijt ie in je bil. In dit boekje vind je de 25 meest gezongen peuterliedjes van dit moment. Petra Koeleman, 39 jaar, ontdekte dat zij al van een oudere generatie is. De liedjes die haar kinderen op de creche leerden waren voor haar abacadabra en dat vond ze niet leuk. Ze benaderde 50 kinderdagverblijven met de vraag welke liedjes bij hen het meest gezongen worden. Uit deze reacties is het boekje “Bijt ie in je bil” geboren. Dit goedkope, maar o zo leuke en handige boekje is de moeite waard om aan te schaffen. Je vindt het momenteel bij de boekhandels, maar het is natuurlijk ook te bestellen bij Bol.com. Het is tevens een heel geschikt cadeautje, want welke mama of papa wil nou niet graag al deze veel gezongen, maar soms onbekende liejdes met hun kindje meezingen?

BOEKEN STAPEL

Hip & Hot mag namens Uitgeverij Gottmer en Petra Koeleman, die trouwens ook haar eigen site heeft, 5 exemplaren van dit boekje weggeven. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is via dit formulier laten weten wat de verkoopprijs van dit boekje is. Wie weet, valt dit boekje dan over een paar weken wel bij jou in de brievenbus! En zoniet, dan lijkt het mij het perfecte sinterklaascadeau. Deze actie loopt tot 27 oktober 2009.

bootje

Vorig artikelHipaholic
Volgend artikelKIJK-Knisperdoekje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Erg herkenbaar. Ik kende ook een hoop liedjes niet die Michelle leerde op het kinderdagverblijf. Ik heb hele avonden zitten Googlen om de teksten te achterhalen. :-/
    En zelfs dat lukte niet altijd. Mocht ik dus niet winnen, dan ga ik ‘m zeker kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in